Hjemmelavet ketchup

Når det langt om længe bliver sommer i DK og tid for aftensmad på terrassen, så skal der (også) pølser på Weber'en. Og dertil hører en god ketchup! Og det er nemt at lave ketchup. Og den smager mindst lige så godt, som den man køber på flaske. Og den kan sagtens holde sig i flere uger i køleskabet. Hvad venter du på?

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 tsk groft urtesalt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/8 tsk hele nelliker
  • 1 laurbærblad
  • 1/4 tsk sellerifrø
  • 1/8 tsk chilipulver
  • 1 kg flåede tomater i god (øko) kvalitet UDEN salt og sukker
  • 3 spsk æblecider eddike
  • 1/2 tsk paprika
  • 4 spsk mørke rosiner

Finthakket løg og hvidløg, salt og peber sauteres ved svag varme i olivenolie i omkring 10 minutter - løgene må IKKE blive brune, kun klare, bløde og søde.

Nelliker, laurbærblad, sellerifrø og chilipulver lægges i en krydderipose, der bindes sammen.
Tilsæt tomater, eddike, paprika og rosiner til løgblandingen. Læg krydderiposen ned i gryden og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad ketchuppen simre i 45 minutter.

Tag krydderiposen op, blend ketchuppen og hæld den gennem en sigte ned i en ren gryde. Lad den simre videre ved svag varme i omkring en time under jævnlig omrøring, indtil den har fået den ønskede konsistens.

Hæld ketchuppen på et skoldet glas, der er skyllet i Atamon, eller hæld den, portionsvis, i fryseposer, der lægges i fryseren. Frisk kan den holde sig et par uger i køleskab.