Skrevet af: Randahl Bjerre

Dette er vores yndlingssalat, når den står på sundt tilbehør. Det er svært at finde den originale opskrift, for den samme opskrift optræder mange steder rundt om på nettet.

Det er den salat, vi vender tilbage til, gang efter gang. Den smager så godt, at man næsten kunne mistænke den for at være usund - det er den ikke! Tværtimod indeholder den faktisk lige præcis alle de ting der skal til, når vi er på kur!

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Enhver kok (med respekt for sig selv!) har sin egen favoritopskrift på pizza - og således også os! Men det kan være svært at finde en ordentlig en, der lige passer i temperament og i familiens smag. Efter at have ledt i flere år - og prøvet utallige gode og mindre gode opskrifter - har vi fundet vores favorit, som ovenikøbet er delvis grov, nemlig denne "Strawberry Moon Bakery’s Whole Wheat Pizza Dough" fra "takeamegabite.com".

Bemærk, at dejen laves dagen før, den skal bruges!

Bunden er tynd, puster sig op når den får masser af varme, og er derfor perfekt at bage i Weber'en. Prøv den, eventuelt sammen med tomatsaucen fra "Karolines Børnekøkken". Hvad der skal på toppen af pizza'en bestemmer I selv, men vi bruger ofte frisk parmaskinke, grillede artiskokker og masser af ost, samt frisk græsk oregano. Og husk pizzaråd numero uno: Jo færre ingredienser på toppen, jo lækrere pizza. Ved servering drysses med rigelig rucola og olivenolie rørt med hvidløg og groft salt.

Denne portion giver 2 (store) pizzaer:

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Denne mousse har Stephan lavet - på samme måde! - i de sidste mindst 20 år! Den er simpel, men smager bare godt, og tilbehøret kan varieres næsten i det uendelige.

Prøv den f.eks. i ægte 80er "style" lagt ovenpå en ananasring! og server som forret... eller læg den ovenpå en skive salat og pynt med skivede agurkeskiver og eventuelt kaviar.

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Når det skal være nemt - rigtig nemt, så er en mættende omelet ikke det værste man få - i hvert fald ikke i vores køkken. Stephan's version lyder således:

Og fuldstændig lige som når vi serverer pizza, så skal omelet'en drysses med rigelig rucola og olivenolie rørt med hvidløg og groft salt. Opskriften er til to omelet'er:

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Efter at have prøvet kombinationen røget laks og rygeost hos gode venner, er vi solgt. Og da vi samtidig ved, at kapers går godt til, og vi altid har store græske kapers i huset, ledte vi efter en opskrift der kombinerede de tre ingredienser.

Og vi fandt den - og den smager himmelsk. Perfekt til frokostbordet, hvad enten det er jul, påske, eller...

Læs mere