06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

Disse boller har vi altid i fryseren. De er lige gode, om det er til morgenmad, eftermiddagskaffen, eller måske natmaden.

De ændrer en smule karakter ved at komme i fryseren: Som friskbagte er de bløde som boller skal være - efter en tur i fryseren og optøning i ca. 10 min i ovn ved 200 gr. bliver de sprøde på overfladen og får en smule kraftigere smag. Uanset... Ikke verdens sundeste med alt det hvedemel... men det er og bliver vores yndlingsboller.

Der bliver 16 boller af portionen.

06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

Karolines Køkken's kanelsnegle har været hjemmets foretrukne i mange år... også vores.

MEN det er slut NU! Fra og med i dag bager vi kun denne opskrift. Disse kanelsnegle er bare helt rigtige: Udover smagen - naturligvis, er de bare så lækre svampede, så man får lyst til at spise, til der ikke er flere. Desværre mætter alt for meget... Prøv dem - og du vil aldrig bage andre kanelsnegle!!!

De er naturligvis bedst friskbagte - men kan også sagtens fryses, og smager næsten lige så godt, efter optøning og 30 sek. i mikro'en...

06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

Vi havde jo hørt om det, og vi havde også taget tilløb. I laaang tid... Grydebrød!

Men vi havde ikke en støbejernsgryde, og fik aldrig taget os sammen til at anskaffe os en. Men så fik hustruen en stegeso i julegave, og så kan det ellers være... at vi fik prøvet grydebrød.

Allerede vores favorit ved første forsøg. Bedre og mere lækkert hvedebrød findes bare ikke. Og så er det bare SÅ nemt at lave...

PS: På billedet er brødet drysset med cintronpeber og groft salt lige inden bagning!

06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

Vi kan ikke undvære vores daglige rugbrød. Men det er blevet alt for dyrt at gå til bageren efter brø' og det er samtidig også blevet sværere og sværere at finde et "ærligt" rugbrød. Og så er der jo kun en løsning: Bag det selv!

Her er vores opskrift på det "ultimative" lækreste softkerne rugbrød - nemt og uden surdej og med masser af kerner. Til gengæld er der en del hævetid undervejs, så det tager altså det meste af en dag at bage det:

06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

En klassiker i vores køkken, som vi vender tilbage til - gang på gang: Nem at lave, frisk smag - og så er der jo et eller andet med os og citroner...

06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

Vi elsker de italienske mandelsmåkager med de mange navne. Og lige så mange navne de har, lige så mange forskellige opskrifter, og bagemetoder findes der. Denne opskrift, fra en ældre italiensk kogebog vinder dog hver gang. Og de er eddermame nemme at bage...

06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

Bastogne kiks kender vi alle - så her er en lagkage med den kendte kiks. Den er super nem at lave, og smager bare - super.

06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

En opskrift på burgerboller / pølsebrød med den den helt rigtige konsistens - bløde og luftige - kan være svær at finde. Men Meyers her er helt rigtige og nemme at bage!
Der bliver ca. 12 - 14 stk af portionen.