Meyer's Burgerboller / Pølsebrød

06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

En opskrift på burgerboller / pølsebrød med den den helt rigtige konsistens - bløde og luftige - kan være svær at finde. Men Meyers her er helt rigtige og nemme at bage!
Der bliver ca. 12 - 14 stk af portionen.

  • 30 g øko gær
  • 50 g rørsukker
  • 10 g groft salt
  • 2 dl vand
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 800 g hvedemel
  • 2 spsk sesamfrø

Og en rigtig god burgerdressing:

  • 4 spsk. Hellman's
  • 2 spsk. Heintz
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 fed moset hvidløg
  • 4 cornichoner finthakkede
  • Groft salt og Friskkværnet peber

Smelt smørret.

Rør gær, sukker og salt ud i lunkent vand.

Tilsæt halvdelen af melet.

Rør æg, mælk og det smeltede smør i dejen. Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem (10 minutter på røremaskine).

Lad dejen hæve lunt i 30 minutter.

Form pølsebrødene, og lad dem hæve endnu 30 minutter på en bageplade.

Pensl med vand og drys med sesamfrø.

Bag pølsebrødene ved 200 grader i ca. 12 minutter.