Smagen af Kreta

Originale græske opskrifter. Simple, lækre og sunde

Toscana og Cinque Terre 2012

Norditalien rundt på 12 dage i en lejet Fiat

Skotland 2019

Roadtrip Skotland rundt på 5 dage i en Jaguar XF

Hjemmelavet Citronkage

  • 2 æg
  • 225 g sukker
  • 180 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 dl mælk
  • 50 g smør/margarine
  • 1 citron
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk citronsaft

 

  • Mandelflager eller friske blade af citronmelisse

Pisk æg og sukker skummende. Bland mel og bagepulver og rør denne blanding i dejen skiftevis med mælken. Rør det smeltede, afkølede smør, citronsaft og reven -skal af en citron i dejen.

Fordel dejen i en velsmurt, raspet springform (20-22 cm i diameter).

Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle på bagerist.

Rør sigtet flormelis og citronsaft sammen, bred glasuren over den kolde kage og pynt den med snittede mandler eller friske blade af citronmelisse.