Karolines Køkken's Gulerodsboller

06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

Disse boller har vi altid i fryseren. De er lige gode, om det er til morgenmad, eftermiddagskaffen, eller måske natmaden.

De ændrer en smule karakter ved at komme i fryseren: Som friskbagte er de bløde som boller skal være - efter en tur i fryseren og optøning i ca. 10 min i ovn ved 200 gr. bliver de sprøde på overfladen og får en smule kraftigere smag. Uanset... Ikke verdens sundeste med alt det hvedemel... men det er og bliver vores yndlingsboller.

Der bliver 16 boller af portionen.

  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 50 g øko gær
  • 3 gulerødder
  • Ca. 800 g hvedemel
  • 50 g hvedeklid
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 dl græsk yoghurt

    Pensling og pynt:

  • 1 æg, havregryn og hvedeklid

Smelt smørret i en kasserolle (det må ikke brune), og hæld omkring 1 dl af mælken i, således at blandingen bliver lunken. Bland gæren i, og tilsæt resten af mælken.

Skræl og riv tre gulerødder groft ned i skålen i en køkkenmaskine. Hæld mel, hvedeklid, salt, sukker og yoghurt ned til gulerødderne og hæld mælkeblandingen i. Lad maskinen ælte dejen godt - ca. 5 min. til den er ensartet og helt glat.

Dæk dejen til, og lad den hæve en times tid ved stuetemperatur.

Tag dejen ud på et meldækket bord, ælt den igennem, og del den i 16. Form til boller, og lade dem efterhæve på bagepladen i ca. 20 min.

Pensl med sammenpisket æg, og drys først med havregryn, derefter med hvedeklid.

Bag i ovnen ved 200 gr. i 22-23 min.