Hjemmelavet Italiensk Tiramisu

Kategori: Desserter
06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

Det har været rigtig svært at finde den helt rigtige opskrift på denne italienske dessert klassiker. Vi har eksperimenteret af flere omgange, og er nået frem til denne opskrift, som falder præcis i vores - og vores familie's og venner's - smag.

Opskriften her, er beregnet til 6 pers. der hver kan få et pænt stykke...

Og husk, at Tiramisu skal trække i køleskabet. Vi laver den som regel aftenen før den skal anvendes!

  • 150 g ladyfingers
  • 2½ dl ekstra stærk neskaffe
  • 4 (pasteuriserede) æggeblommer 
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk italiensk mandellikør (Amaretto)
  • 500 g mascarpone (tempereret!)

 

  • 2 spsk kakaopulver

Pisk æggeblommer skummende med flormelis og Amaretto.

Pisk forsigtigt tempereret mascarpone i indtil massen ikke længere er klumpet.

Læg halvdelen af småkagerne i et firkantet fad, og pensl dem gentagne gange med den afkølede kaffe.

Smør halvdelen af mascarponemassen ud over småkagerne, og gentag med endnu et lag småkager penslet med kaffe og endnu et lag mascarpone.

Sæt desserten i køleskabet indtil servering. Ved servering drysses et tyndt lag kakao henover.