Fish 'n' Triple cooked Chips

Kategori: Hovedretter
06. 08. 2019
Forfatter: Stephan

Den engelske "nationalret". Herunder nok til 2-3 pers.

  • 8 store bagekartofler
  • 1 dl eddike
  • 1 dl rapsolie
  • Groft salt
  • 3 torskeloins
  • (Næsten) 1 flaske/dåse øl
  • 200 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • Groft salt og friskværnet peber
  • 1/2l rapsolie
  • Hellmann's mayo

Skræl og skær kartofler i retangulære fritter.

Kog fritterne i eddikevand i 10 min. (de skal stadig være halvrå).

Læg dem i en pose i køleskab nogle timer til de er helt kolde.

Hæld olie i posen til fritterne og ryst godt/forsigtigt til alle er smurt godt ind.

I ovnen ved 180 gr. i fem kvarter. Vend dem et par gange undervejs.

Drys med groft salt.

Pisk mel, bagepulver, salt og peber sammen.

Hæld øl i og pisk til en lind dej uden klumper.

Lad dejen hvile i køleskab en time.

Skær torsk ud i passende stykker.

Dyp stykkerne i dejen og læg dem i den varme, sydende olie - ikke for mange ad gangen.

Friter indtil overfladen er passende gylden (5-6 min. i alt)

Drys med groft salt.

Server med masser af Hellmann's mayo.