Musik Quizzer

80'erne var det fedeste musikårti. Og jeg er aldrig kommet videre. I 80'erne optog vi vores musik på kassettebånd, helst af mærket Maxell XL II-S, og hørte den på en Sony walkman, og alle unge knægte, der var noget ved musikken, havde deres eget mobildiskotek. Således også undertegnede. Musik har derfor, og siden dengang, fyldt meget i mit liv. Det var derfor også relativt nemt for mig, at sætte mig ned og komponere en 80'er musik quiz.

Så da jeg, for et år siden, blev 50, satte jeg mig for, at lave en 80'er quiz til min fest. Det er siden blevet til nogle stykker. Du er velkommen til at afprøve dem på en ven, en kæreste eller en "pop professor". Og du bestemmer selv reglerne, eller du kan følge mit forslag:

Quiz'erne er alle opbygget på næsten samme måde: De består af en lang række spørgsmål fordelt på en antal kunstnere. Start med at svare på kunstner og titel på det nummer der spiller, og svar derefter på bonusspørgsmålene om kunstneren. Udover selve spørgsmålene herunder, er der også til hver quiz, en tilhørende mp3 fil, du kan få tilsendt på mail ved at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Forslag til pointgivning:

  • Svar rigtigt på kunstner ELLER titel: 1 point
  • Svar rigtigt på kunstner OG titel: 2 point
  • Svar rigtigt på et bonus spørgsmål: 1 point
  • Svar rigtigt på alle tre bonus spørgsmål: 5 point

Hvor svaret er et årstal accepteres: +/- et år.

God fornøjelse med Musik Quiz'erne og held og lykke.

Kategori Musik Quizzer
Skrevet af: Randahl Bjerre

Min første quiz. Den består af spørgsmål om 50 kunstnere, internationale og danske. Start med at svare på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren.

Læs mere
Kategori Musik Quizzer
Skrevet af: Randahl Bjerre

Min anden quiz, opbygget identisk med den første: Den består af spørgsmål om 50 kunstnere, internationale og danske. Start med at svare på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren.

Læs mere
Kategori Musik Quizzer
Skrevet af: Randahl Bjerre

Endnu en, opbygget på samme måde. Måske lidt sværere end de to første, fordi kunstnerne er knap så kendte, og måske kun lavede et "one hit wonder". Men også den består af spørgsmål om 50 kunstnere, internationale og danske. Start med at svare på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren.

Læs mere
Kategori Musik Quizzer
Skrevet af: Randahl Bjerre

Denne quiz blev til på hustruens forespørgsel. Hun manglede en quiz til en tøzefrokost.

Mange af spørgmålene er gengangere fra de andre 80er quizzer. Det er kun de allerstørste 80er stjerner, der er repræsenteret i denne quiz, og der er kun spørgsmål om 24 af dem. Til gengæld er et par af musiknumrene afspillet baglæns!

Men svar igen på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren, og som en lille ekstra-ting: Et lidt sværere X-spørgsmål om kunstneren (giv eventuelt dobbelt point for svar på dette).

Læs mere
Kategori Musik Quizzer
Skrevet af: Randahl Bjerre

Er du mere til 80er film end til musikken - eller måske til begge dele? Så er her quizzen, der tester dig.

Som i de andre quizzer skal du stadig lytte til en stump musik - filmmusik, og svare på filmtitel og kunstner (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på hvem der spillede hovedrollerne, og på fire bonusspørgsmål om filmen. 

Læs mere
Kategori Musik Quizzer
Skrevet af: Randahl Bjerre

Okay. Jeg er mest til 80er musik - som det ret tydeligt fremgår af disse sider. Men hustruen er jo et par år yngre, så det var kun naturligt, at snakken på et tidspunkt faldt på, også at lave en 90er quiz.

Den er her - opbygget fuldstændig ligesom de andre, bortset fra, at jeg har "skruet op" for spørgsmålene, således at der nu er 60 kunstnere, både internationele og danske.

Start med at svare på kunstner og titel på den musikstump du lytter til (og husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen). Svar herefter på tre bonusspørgsmål om kunstneren.

Læs mere
Kategori Musik Quizzer
Skrevet af: Randahl Bjerre

Dette er den quiz jeg brugte til min 50 års fødselsdag. Den er udformet som en party quiz, og derfor opbygget som såkaldt mutiple-choise. Det vil sige, at alle spørgsmål har tre svarmuligheder, hvor kun ét af svarene er det rigtige (rigtigt svar er markeret med rødt). Der er ingen mp3 fil til denne quiz, men til gengæld stadig tre spørgsmål om 18 af de kunstnere, der var store i 80'erne. Du kan således svare rigtigt eller forkert på i alt 3 x 18 spørgsmål.

Da det er en 80er quiz, valgte jeg at bruge en kubiks terning som præmie. Den er tidstypisk og fås stadig masser af steder til omkring en hund!

Læs mere
Kategori Musik Quizzer
Skrevet af: Randahl Bjerre

Hustruen er kæmpe fan. Derfor kom spørgsmål etop, om en Depeche Mode FAN quiz.

Den er lidt anderledes bygget op: 116 spørgsmål, fordelt på 2+6 spørgsmål til hvert af de 13 udgivne DM-albums, og 3 spørgsmål til hvert udgivet DM live-album. Samt i alt 13 spørgsmål, hvor man skal gætte rækkefølgen på singleudgivelserne (Husk at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mp3 filen).

Lyt først til nummeret fra det pågældende album, svar på titel og albumtitel, og herefter på 6 spørgsmål, der er relateret til album’met. Lyt derefter til en af single udgivelserne, og svar på rækkefølgen af udgivelserne – først udgivet er først.

Læs mere