TV-2: SHOWTIME TOUR

Kategori: Koncerter
18. 03. 2011
Forfatter: Stephan
Odense Idrætshal
Marts 2011
Til koncert med Danmarks kedeligste orkester i Odense Idrætshal. Premiere på Showtime-turneen, og oven i dette 30-års fødselsdagskoncert, som Steffen Brandt (eller hedder han i virkeligheden Steffen Gram, min kære søster?) i øvrigt indledte med ordene: "Der vil hverken komme taler eller omdelte sange. Til gengæld lover vi en rockkoncert, hvis I kan tage det, Odense. Kan I tage det?" Og så blev koncerten ellers spillet godt i gang med et medley over tre af gruppens første sange ("Motorvej", "Dazu Eisgekühltes Coca-Cola" og "Fantastiske Toyota"), og hele Odense Idrætshal rockede med...

Jo, det er 30 år siden, TV-2 for første gang sang "Fantastiske Toyota". Og det var også ret tydeligt, at det var de gamle numre jeg - og resten af publikum den aften - helst ville høre. Showtime er næsten lige udkommet, og jeg tror ikke, at vi var helt klar til at høre så mange som 9 ud af pladens 12 numre. I stedet ville jeg hellere have haft noget mere fra det kæmpe bagkatalog gruppen efterhånden slæber rundt på, om som vi alle kan - og elsker at - synge med på.

Før koncerten havde jeg læst, at TV-2 havde allieret sig med et blandet kor fra Mulernes Legatskole, og jeg var spændt på at høre, hvordan det ville spænde af. Men hvad der kunne have været et spændende tiltag endte med at være et anonymt kor, der stod klinet op ad bagtæppet, og som vi, i hvert fald derfra hvor jeg sad, kun kunne ane som en stille summen i det fjerne. Det havde været særdeles klædeligt, om Steffen Brandt havde skrevet et par arrangementer til koret, i stedet for "bare" at bruge dem som kor i tre af koncertens numre.

Når jeg går til TV-2 koncert, er det som regel en speciel oplevelse, fordi TV-2, og især Steffen Brandt, forstår at give publikum nogle sjove og gode minder med hjem. Disse minderige øjeblikke var der for få af, ved koncerten.

Et af dem var dog den meget stille version af "Alt hvad hun ville var at danse", som blev smukt fremført som en duet mellem Steffen Brandt og den ene af gruppens to korpiger: Charlotte Schultz. Og nu vi er ved besætningen: Kære TV-2: Hvor sytten havde I gjort af "The Århus Horns", og hvor sytten var den ekstra keyboardspiller, som måske kunne have peppet hele lydsiden lidt op? Næ, selvom de tre herrer Lerchenfeld, Olesen og Gaul spiller gude stabilt og herre godt, så er underholdning af publikum overladt fuldstændig til Hr. Brandt, ganske som sædvanlig. Men så er det også af yderste vigtighed, at samme Hr. Brandt er helt oppe på dupperne, sådan som han f.eks. var til en privat koncert jeg overværede for et par år siden.

TV-2 havde valgt et bagtæppe, hvor der on and off igennem hele koncerten kørte en sort/hvid film som symboliserede en tidsrejse fra en fjern fortid og til nutidens og fremtidens rumrejser. Flot, flot...

På den anden side. Selvom det langt fra var en sørgekoncert vi overværede, så har jeg det svært med en plade der hedder Showtime, men hvor 3 eller 4 af numrene omhandler døden i flere af dens afskygninger. Det må være svært at bygge en rockkoncert op over dette emne?

Anyway, så var det altså heller ikke værre. Vi havde en rigtig hyggelig aften i byen i selskab med Danmarks kedeligste 30-årige orkester. Tillykke med fødselsdagen, kære drenge.

Vi havde min søster og svoger med til en koncert, der var på det jævne, men hvor det trods alt lykkedes os, at få skrålet igennem på alle de go'e gamle numre. Be Babalula...