SYS BJERRE

Kategori: Koncerter
12. 10. 2012
Forfatter: Stephan

migogsys

Folkets Hus, Struer
Oktober 2012

Ja, hvad skal man snart tro… Gammelfar, nu 48, til koncert i Struer! med Sys Bjerre!! og band!!! Forklaring følger...

Der er gået rigtig lang tid - nærmere bestemt 4 år - siden Sys Bjerre fik et kæmpe gennembrud med sangen om hendes ekskærestes uheldige forhold til pigen Malene. Nu, og efter at set og hørt frøken Bjerre i Toppen af Poppen på TV 2, efter at have indkøbt hendes tredje og mest voksne album til dato, OG efter at have nærlyttet til hendes sange OG tekster, må jeg indrømme... at jeg er en smule forelsket!!!!

Men, der hvor man oftest kan opleve frøken Bjerre live, er på de mange sommer festivaller rundt omkring i landet. Og dem synes gammelfar selv, at han er blevet for gammel til. Jeg så derfor chancen, da jeg ved en tilfældighed opdagede, at hun begav sig ud på en mindre vinterturne rundt i landet med hendes sange. Der var ikke lige et spillested i nærheden af nordvestfyn, så det blev altså Struer, med frue og en enkelt overnatning: Hr. Bjerre og fru Bjerre til koncert for at se, høre og opleve frøken Bjerre!

Aftenen startede på gågaden i Struer, og Grand Hotel Struer, Schous Brasserie, som på aftenen tilbyder en særlig Sys Bjerre menu. Den må vi naturligvis prøve, bliver dog nødt til at 
droppe desserten for at nå koncerten. Men meget dejligt sted, sødt og veloplagt personale, rigtig god mad og rimelige priser. Kan varmt anbefales, hvis man nu altså er i Struer alligevel!

Søde, iøjnefaldende, underfundige, finurlige, sjove, kloge, spøjse, krøllede og drøncharmerende Sys Bjerre har sine meningers mod, og udbreder dem gerne for resten af den undrende befolkning. Således også den aften i Struer. Vi fik en anderledes koncert oplevelse. Folkets Hus i Struer kan huse ca. 200 koncertgængere, så man kan vel godt kalde koncerten for intim. Sys åbner ballet ved at komme cyklende! ind på scenen, starter lidt famlende, kun hende og et keyboard. En stille sang, og så er vi i gang. Efter det første nummer kommer hendes formidable, meget velspillende og oplagte band på scenen: Slagtøj, keyboard, bas og percussion.

Hele koncerten bærer præg af, at Sys er en fantastisk historiefortæller, og at hun har noget på hjerte, og det, hvad enten det bliver til en lang fortælling, med sidespring, mellem numrene, eller hun levende synger sig igennem en af hendes mange ørehængere, mens hun ivrigt gestikulerer, for at understrege ordene. Sys ved godt, at hun snakker meget, og gør også publikum opmærksom på, at hvis vi synes det på et tidspunkt bliver for meget, skal vi bare give hende timeout. Der bliver ikke lagt fingre imellem, og det bliver aldrig kedeligt, når Sys på hendes helt egen charmerende facon, og med hendes meget klare, kraftfulde og høje stemme, når rundt om blandt andet kedelige byture, det at være ung og i 20’erne, reality TV, og indvandrere. Indtil videre har Sys ”kun” lavet tre albums, så, vi når at høre alle hendes hits, plus et par af de mere ukendte, især fra den nye plade, samt hendes fortolkning af Anne Linnets ”Tabt mit hjerte” sådan som hun fremførte den i Toppen af Poppen.

Der skal her også lyde en stor tak til hendes crew. Det glæder en gammel lydmand, når akustikken er i orden, hvilket efterhånden sjældent er tilfældet. Men Folkets Hus’ koncertsal er tilsyneladende bygget, så det er muligt at lave en god lyd. Og så gik Sys’s stemme bare så klokkeklart igennem, at både alle hendes små historier imellem numrene og selve sangen stod så klart, at man ikke missede et eneste ord. Se, SÅ er der noget ved at gå til koncert!

Sys er endnu ikke nogen stor superstjerne - i hvert fald ifølge hende selv! Det kunne, for det første, ses på billetprisen: Sys – tag du nu bare det dobbelte, du er det hele værd! Og så sluttede koncerten med, at Sys måtte undskylde, at hun ikke havde råd til at få produceret dyrt merchandise, men i stedet havde tegnet nogen fabeldyr på foliebakkelåg, og solgte dem til 40,- DET er fanme i orden, og de var da også revet væk i løbet af kort tid. Derudover gav hun sig også god til at hilse på hendes fans efter koncerten, og der var både autografer og fotografering til alle os, der ønskede det.

Sys overraskede positivt. Vi vidste ikke helt, hvad det ville blive for en koncert vi gik ind til, men det blev til en rigtig god og underholdende aften i selskab med en af tidens helt store danske singer-songwriter’s. Tusind TAK for i aften Sys. Vi ses…