DEPECHE MODE: GLOBAL SPIRIT TOUR

Kategori: Koncerter
07. 05. 2017
Forfatter: Stephan
Ziggo Dome, Amsterdam
Maj 2017
Ja, jeg ved det godt. Skrev i 2010 min første Depeche Mode koncert anmeldelse, hvori jeg blandt andet påstod, at det nok var for "første (og formentlig eneste) gang" jeg skulle til DM koncert. Men man har et standpunkt til man tager et nyt, og fruen er jo stadig fan!
Vi ledte efter et sted (i vores nabolande), hvor der var plads til bare lidt færre end Parkens 50.000 tilskuere. Og det fandt vi i Holland, for Amsterdams største spillested, Ziggo Dome, har en tilskuerkapacitet på "kun" omkring 17000. Og vi kom ikke til at fortryde valget.
Fantastisk lyd (ja - intet mindre) med dunkende bas og krystalklar sang var bare en af de ting vi var specielt glade for. Man kan godt mærke, at Ziggo Dome er nyere dato og at hollænderne generelt bare har styr på det med at organisere.
DM havde på forhånd annonceret, at de ikke ville spille de allerældste numre. Det ville så sige, at jeg endnu engang ikke fik lov til at skråle med på "Just can't get enough", som ellers er et af de hits jeg aldrig vil glemme fra 80erne. Mange af arrangementernes intro var skrevet om til denne turné - det gav et par sjove gæt undervejs.

Dave, Martin og Andy - og deres to faste musikere på scenen: Peter Gordeno og Christian Eigner - leverede en koncert med en rutine og sikkerhed som altid. Ingen overraskelser - måske bortset fra David Bowie kopi nummeret "Heroes".Og så lyden: Enten har DM en fantastisk lydmand, eller også er Ziggo Dome bare bygget til koncerter, eller begge dele, i hvert fald var lyden rigtig flot, dynamisk, og med en klang og renhed man sjældent oplever til (så stor) en koncert.
DM havde valgt ikke at have storskærme med til Ziggo Dome, men benyttede i stedet en stor bagskærm, som, afhængig af musikken, leverede videoer, kamera eller grafik. Det var faktisk en lettelse, at man kunne koncentrere sig om indholdet på bagskærmen i stedet. Billederne understøttede på bedste måde sangene med både grafiske elementer (ja, nogle endda helt i Pink Floyd The Wall-stil) andre med musikvideoer af den mest originale slags.