TOTO: SLOTSKONCERT

Kategori: Koncerter
04. 08. 2017
Forfatter: Stephan
Hindsgavl, Middelfart
August 2017
Det var den aften, hvor "Africa" kom lidt tættere på Middelfart. Det havde regnet det meste af dagen, men da Toto først gik på scenen, og begyndte at spille "Rain or shine - Any kind of weather" trak regnvejrsskyerne væk, og det blev en dejlig augustaften og slotskoncert på Hindsgavl slot.
Toto har jeg kendt siden sidst 70erne. Der var jeg teenager, og husker specielt to numre fra min tid i ungdomsklubben: "Oh Susie" med Secret Service og så "Hold the Line" med Toto. Videre op i 80erne var jeg ret vild med mange af deres andre store hits: "Rosanna", "Pamela", "I'll Be Over You", og vi fik dem allesammen.
På trods af det (store) antal koncerter Toto efterhånden må have spillet, blev det aldrig kedeligt. Og på trods af gruppens superstatus, tager de aldrig dem selv mere højtideligt, end at der er plads til en joke eller to. Som da frontmand Steve Lukather spøgte med, at han ofte blev spurgt, om han brugte paryk. Svaret var, at "hvem ville frivilligt gå med en så åndsvagt udseende paryk"!
Udover Lukather er det kun Steve Porcaro og David Paich, der har været med siden starten i 70erne - og kun Lukather, der har spillet med i alle årene! Men i et godt timet pusterum cirka i midten af den to timer lange koncert, fik vi også små smagsprøver på, hvad noglr af de andre medlemmer har lavet ved siden af Toto. Jeg vidste f.eks. ikke, at Steve Porcaro har skrevet "Human Nature" til Michael Jackson, at forsanger Joseph Williams er søn af den berømte filmkomponist John Williams (vi fik en smagsprøve af Jaws temaet) og at samme Joseph sang den originale "Hakuna Matata" fra Løvernes Konge.
Koncerten sluttede med "Africa" i en forrygende version, hvor alle otte erfarne og fantastiske musikere gav alt hvad de havde i sig, også Lenny Castro, der på percussion fik mellemspillet til at lyde som om vi rent faktisk var i Afrika.