Hjemmelavet Citronkage

En klassiker i vores køkken, som vi vender tilbage til - gang på gang: Nem at lave, frisk smag - og så er der jo et eller andet med os og citroner...
  • 2 æg
  • 225 g sukker
  • 180 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 1/2 dl mælk
  • 50 g smør/margarine
  • 1 citron
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk citronsaft

 

  • Mandelflager eller friske blade af citronmelisse

  • Pisk æg og sukker skummende. Bland mel og bagepulver og rør denne blanding i dejen skiftevis med mælken. Rør det smeltede, afkølede smør, citronsaft og reven -skal af en citron i dejen.
  • Fordel dejen i en velsmurt, raspet springform (20-22 cm i diameter).
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle på bagerist.
  • Rør sigtet flormelis og citronsaft sammen, bred glasuren over den kolde kage og pynt den med snittede mandler eller friske blade af citronmelisse.