Hjemmelavet Pizza

Enhver kok (med respekt for sig selv!) har sin egen favoritopskrift på pizza - og således også os! Men det kan være svært at finde en ordentlig en, der lige passer i temperament og i familiens smag. Efter at have ledt i flere år - og prøvet utallige gode og mindre gode opskrifter - har vi fundet vores favorit, som ovenikøbet er delvis grov, nemlig denne "Strawberry Moon Bakery’s Whole Wheat Pizza Dough" fra "takeamegabite.com".
Bemærk, at dejen laves dagen før, den skal bruges!
Bunden er tynd, puster sig op når den får masser af varme, og er derfor perfekt at bage i Weber'en. Prøv den, eventuelt sammen med tomatsaucen fra "Karolines Børnekøkken". Hvad der skal på toppen af pizza'en bestemmer I selv, men vi bruger ofte frisk parmaskinke, grillede artiskokker og masser af ost, samt frisk græsk oregano. Og husk pizzaråd numero uno: Jo færre ingredienser på toppen, jo lækrere pizza. Ved servering drysses med rigelig rucola og olivenolie rørt med hvidløg og groft salt.
Denne portion giver 2 (store) pizzaer:
  • 1 pk tørgær
  • 2 dl håndvarmt vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl rugmel
  • 1/2 dl groft speltmel
  • 1 dl durum mel
  • 1 1/2 dl tipo 00-mel

  • Opløs gæren i det lunkne vand, og stil blandingen til side i et par minutter.
  • Tilsæt sukker, salt og olie.
  • Tilsæt det forskellige mel lidt efter lidt og rør/ælt dejen godt og hurtigt sammen.
  • Smør en skål med olie og læg dejen deri.
  • Lad den hæve i køleskabet til næste dag (24 timer).
  • Tag dejen ud af køleskabet en times tid før den skal bruges.
  • Rul den tyndt ud, kom fyld på og bag den i ca. 10 min. ved kraftig varme på en pizzasten på Weber'en.
Den bedste tomatsauce:
  • 1 dåse (gode italienske) hakkede tomater
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 fed grofthakket hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt

  • Kom alle ingredienser i en gryde.
  • Lad saucen småsimre i små to timer.
  • Lad den køle af, før den smøres på pizzabundene.