Om os

Dette er vores private hjemmeside. Den tager udgangspunkt i det liv vi lever sammen nu, efter at vi mødte hinanden for nogle år siden, i en voksen alder. Her har du mulighed for at læse om os, vores liv sammen og om vores interesser.

En af dem er musik. Vi elsker musik! Meget forskellig musik! Udøvende var Stephan mest aktiv i 80'erne med eget mobildiskotek, og som vært på den lokale nærradio. Michala har i en lang årrække været aktiv korsanger, så musik i mange former fylder bare meget i vores liv sammen. Og så elsker vi også begge at tage til koncerter, både her i landet, men i nogle tilfælde også i udlandet. Og her er alle genrer præsenteret, lige fra klam 80'er pop til de nye danske navne og klassisk musik. Hver gang vi har været i byen og nyde musikken "live", skriver Stephan her lidt om, hvad vi har syntes om oplevelsen.

En anden stor interesse er mad og madlavning. Vi er begge nogle rigtige "madgrise". Vi foretrækker hjemmelavet mad, og elsker at være i køkkenet sammen, og lave mad fra bunden af. Så ved vi, hvad vi putter i munden, og samtidig har vi det sjovt og hyggeligt. På disse sider deler vi vores favoritopskrifter med dig. Ketchup, pesto og meget andet, er mad der er nemt at lave selv fra bunden, og som i mange tilfælde smager bedre og af mere end de tilsvarende færdige produkter - og så ved du, hvad der er puttet i!

Og apropos mad. Så fortæller vi også om en anden stor interesse: Den græske ø Kreta og kretentisk madlavning. Det kretentiske køkken er ikke specielt udbredt i de nordiske lande, og det er synd af flere grunde. For verden rundt betegnes det kretentiske køkken, som i øvrigt er verdens ældste, som noget af det sundeste der findes overhovedet. Vi fortæller om det kretentiske køkkens fortræffeligheder, og har også samlet og selv komponeret en del opskrifter på kretentisk mad.

Kategori Om os
Skrevet af: Michala

En rigtig middelfarter...
...Sådan kan historien om mig begynde... Født, opvokset og boet hele mit liv i Middelfart, byen ved Lillebælt.

Opvokset i en rigtig kernefamilie med mor, far, storebror, hunden Samba og undulaten Jakob på Norgesvej i Middelfart. Far var handelsrejsende og mor gik hjemme hos min bror og jeg indtil jeg var omkring 12 år. Herefter begyndte mor at arbejde, og storebror og jeg fik et par reservebedster, hvor vi nød at tilbringe eftermiddagene.

Jeg flyttede hjemmefra midt i min gymnasietid, og fik min egen lejlighed på Odensevej. Senere har jeg boet i en del forskellige lejligheder i Middelfart, indtil jeg for to år siden valgte at købe hus.

Efter endt studentereksamen ville jeg gerne holde en pause fra bøgerne, og havde samtidig en stor lyst til til at se "det store udland" og søgte derfor, og fik, et au-pair ophold i London. Et meget dejligt år for mig, hvor jeg lærte meget, ikke mindst sproget.

Vel hjemme igen gjorde tilfældigheder, at jeg kastede mig over en mediekursus, og derefter startede med at lave TV hos Vestfyns lokal-TV. Jeg fandt stor interesse i jobbet og søgte derfor videre, da TV Danmark Trekanten søgte medarbejdere til at producere lokal-TV. Desværre lukkede TV-stationen med medieforliget i 2000, og jeg stod uden arbejde. Søgte derfor noget lignende og fandt dette hos STV i Odense, hvor jeg har været med til at producere mange forskellige udsendelser, indtil jeg fast "endte" på Vejret, som også produceres af STV.

Mit TV-arbejde har bragt mig en del rundt i verden. Jeg har bl.a. været tre gange på Grønland, samt på Færøerne. Nogle fantastiske øer, der byder på så meget natur, at det næsten ikke er til at forstå.

Og ja, når jeg ikke arbejder, opholder jeg mig meget gerne ude i naturen. Som mangeårigt medlem af Dansk Ornitologisk Forening elsker jeg at lytte til det rige fugleliv der findes rundt omkring i landet. Når jeg er i naturen er jeg en ivrig amatørfotograf, og har ofte mit Canon spejlrefleks kamera med mig. Flere eksempler på dette, kan ses på Mine billeder.

Hvis jeg ikke er ude i naturen, synger jeg gerne. Har sunget i kor i de sidste 25 år. De sidste mange år i X-tetten, en rytmisk vokalgruppe, der består af 9 piger fra Middelfart.

Kategori Om os
Skrevet af: Stephan

Jeg er 49, er bosiddende i Middelfart på Fyn sammen med hustruen, arbejder på TV 2 Danmark i Odense, og har i en årrække, og indtil for få år siden, drevet computerfirmaet ENTER data i Svendborg. Men historien om mig starter...

...En tidlig morgen d. 7. oktober 1964, hvor blev jeg født. Lejligheden på 2. sal i Toftemarken var rammen om de første år af mit liv. Vi var en rigtig kernefamilie: Mor, far og, tre år efter jeg blev født, også lillesøster. Far var typograf. Mor arbejdede halvdags om formiddagen på Svendborg Sygehus, så der var rigtig ofte boller og kakao om eftermiddagen, hvis jeg altså ikke legede med mine veninder fra opgangen. Så fik vi nemlig saftevand med ned i skoven, der lå bag vores boligblok. I dag er skoven bebygget, men dengang var det et rigtigt fristed for os unger, hvor vi kunne bygge hule og spise skovjordbær.

Børnehave har jeg aldrig gået i, for var både mor og far på arbejde, trådte farmor og farfar til. I deres lejlighed i Svendborg har jeg tilbragt meget tid, og de kom derfor også til at betyde meget for mig i min barndom. Det er for eksempel primært min farmor, der meget tidligt gav mig min store interesse for madlavning. Min farmor og farfar boede tæt på Vestre Skole, hvor jeg tilbragte mine første skoleår, men efter 4. klasse synes mine forældre, at pladsen i lejligheden var blevet for trang, og vi flyttede i nybygget parcelhus i Kirkeby, en mindre landsby ca. 10 km nord for Svendborg.

Jeg fik nye skolekammerater, og faldt hurtigt til blandt dem, og i det landsbymiljø vi var flyttet til. I 7. klasse blev jeg konfirmeret i Kirkeby Kirke, og mine forældre holdt en mindre fest for mig på dagen derhjemme, og endnu en senere i Sejlklubbens lokaler i Svendborg. 7. klassetrin var det sidste vi kunne tage i Kirkeby, så mine skolekammerater og jeg flyttede til den nærliggende Stenstrup skole, for at tage 8. til 10. klasse der. Igen fik jeg nye kammerater, og også dem af det modsatte køn, begyndte at blive interessante. En bestemt af mine klassekammerater vakte faktisk min mere end almindelige interesse. Hun var bare så sød og voksen, og i de år jeg gik på Stenstrup Skole, så jeg meget op til hende. Selvom vi aldrig blev rigtige kærester, lærte hun mig meget om det modsatte køn, og om mig selv.

Læs mere
Kategori Om os
Skrevet af: Stephan

Uddannet radiomekaniker tilbage i "de glade 80'ere". Arbejdede herefter i en del år med lokalradio og lokal-TV, og har siden 1990 været ansat på TV 2 | Danmark på det gamle kvægtorv i Odense, hvor jeg sidder i en stilling som producer/sendeleder. Her overvåger jeg udsendingen af TV 2's TV-kanaler. Pt. er det TV 2 | Danmark, TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 Film og TV 2 News. TV 2 startede med at sende 1. oktober 1988, og jeg har således, været med næsten fra starten, og har haft mulighed for, på nærmeste hold, at følge TV 2's udvikling gennem årene. Da jeg blev ansat på TV 2 1. april 1990, var det som afviklingstekniker i Continuity. Efter få år, deljobbede jeg også som billedmixer på Nyhederne og på Sporten. På et tidspunkt søgte TV 2 efter en Continuity producer, og jeg valgte at skifte "kasket".

Læs mere
Kategori Om os
Skrevet af: Stephan

Dette er historien om mit helt eget computerfirma. En historie, der varede i alt 11 år, og som definitivt sluttede 1. oktober 2011.

Som skrevet andetsteds, er jeg oprindelig uddannet radiomekaniker op igennem 80'erne. Dengang jeg stod jeg i radioforretning, var det sjoveste, og det mest interessante, at hjælpe kunder til det rigtige valg af radio og TV-udstyr. Med den opbyggede viden om kundepleje, og efterhånden som computeren blev hvermandseje, forstod jeg, hvor dårlig eller ligefrem mangelfuld vejledning man fik overalt, når man stod i en butik og overvejede at købe computer. Faktisk synes jeg det var så slemt, at hvergang jeg, i de efterfølgende år, stod i en radioforretning, og overhørte en ekspedient, måtte konkludere, at han oftest ikke anede, hvad han solgte, eller også virkede han overhovedet ikke engageret. I værste fald blev man ekspederet af en ”computernørd”, der nok havde forstand på produktet, men som overhovedet ikke var trænet til at ekspedere kunder, så de følte sig veltilpas i en eventuel købssituation. Og sådan er det vist stadigvæk?

Læs mere
Kategori Om os
Skrevet af: Stephan

Jeg kan...
...gøre dig, din forening eller dit firma synlig på Nettet.
...producere simple, holdbare webstedløsninger fra idéstadie til færdig hjemmeside.
...levere en totalløsning, hvor jeg producerer dit nye website i Joomla!, et af verdens bedste CMS systemer.
...sørge for alt, lige fra domæneregistrering og designtilretning til upload af alle dine data.
...snakke forståeligt dansk.
...Jeg designer din nye hjemmeside i Joomla!, et af verdens bedste Open source* CMS** systemer, og leverer en totalløsning, hvad enten du har brug for et visitkort med lidt praktisk information, en almindelig hjemmeside eller et større CMS system.

Læs mere
Kategori Om os
Skrevet af: Stephan

Historien i flere af dens betydninger har altid interesseret mig. Det kan være historien, den gode fortælling - og det kan være historien, de begivenheder der har fundet sted, siden dengang…

Allerede i min tidlige skolegang, var jeg levende interesseret i at fortælle historier. Af en tidlig dansklærerinde blev jeg, i al beskedenhed, kaldt ”den nye Ole Lund Kirkegaard”, og lektierne blev altid klaret i en fart, når bare den stod på danske stile eller andre forme for fortællinger.

Senere blev både historie og oldtidskundskab nogle af mine yndlingsfag. På gymnasiet ikke mindst takket være min oldtidslærer, som også tog klassen med en tur til den evige stad, Rom, for at vi der, med egne øjne, kunne opleve byens store kulturhistoriske arv, der blandt andet omfatter store arkæologiske og kunsthistoriske skatte. Også oldtidens Grækenland interesserede mig, og selvom jeg med stor interesse læste Homer, så var det først som voksen, og med mine hyppige ferier på Kreta i det græske øhav, at jeg for alvor fik øjnene op for den græske oldtid, som beviseligt, og af de fleste historikere, regnes som den vigtigste grundlæggende kultur for vores vestlige civilisation. Interessant er det vel også, at Romerriget og dets opblomstring i århundrederne omkring Kristi fødsel, først og fremmest skyldes den kulturarv, som Romerne fik fra oldtidens Grækenland.

Læs mere
Kategori Om os
Skrevet af: Randahl Bjerre

Skrevet af: Randahl Bjerre

Overvejelser

DSCN0351På billedet ses Interbyg's prøvehus, model knækhus 155, beliggende i Ringe på midtfyn. Se alle Interbyg's plantegninger, prisliste med mere på deres Odense afdeling's hjemmeside.

Vi havde kigget på hus i flere måneder. Været til flere fremvisninger, og vidste ikke, om vi ville bo i Svendborg eller i Middelfart. Og når vi så fandt et hus, så var der hver gang lige det ene eller det andet i vejen... En forårsdag i 2009 så vi en annonce i en avis, fra typehusfirmaet Interbyg. Annoncen påstod, at det ikke kostede mere at bygge nyt i stedet for at vælge et "brugt" hus. Vi blev nysgerrige, og bestilte noget materiale fra dem, og fandt hurtigt vores drømmehus i brochuren. Men var det, det vi skulle? Vi gik i gang med at undersøge...

  • Hvad var Interbyg for et firma
  • Turde vi binde an med at være bygherrer
  • Hvad sagde vores bank og hvad var vores budget
  • Hvor kunne vi finde en byggegrund
  • Hvordan og hvornår kunne vi få solgt det hus vi boede i (og så midt i begyndende finanskrise)

... spørgsmål var der nok af, men efterhånden blev vi enige om, at det var det vi ønskede os.

Læs mere