Om os

Dette er vores private hjemmeside. Den tager udgangspunkt i det liv vi lever sammen nu, efter at vi mødte hinanden for nogle år siden, i en voksen alder. Her har du mulighed for at læse om os, vores liv sammen og om vores interesser.

En af dem er musik. Vi elsker musik! Meget forskellig musik! Udøvende var Stephan mest aktiv i 80'erne med eget mobildiskotek, og som vært på den lokale nærradio. Michala har i en lang årrække været aktiv korsanger, så musik i mange former fylder bare meget i vores liv sammen. Og så elsker vi også begge at tage til koncerter, både her i landet, men i nogle tilfælde også i udlandet. Og her er alle genrer præsenteret, lige fra klam 80'er pop til de nye danske navne og klassisk musik. Hver gang vi har været i byen og nyde musikken "live", skriver Stephan her lidt om, hvad vi har syntes om oplevelsen.

En anden stor interesse er mad og madlavning. Vi er begge nogle rigtige "madgrise". Vi foretrækker hjemmelavet mad, og elsker at være i køkkenet sammen, og lave mad fra bunden af. Så ved vi, hvad vi putter i munden, og samtidig har vi det sjovt og hyggeligt. På disse sider deler vi vores favoritopskrifter med dig. Ketchup, pesto og meget andet, er mad der er nemt at lave selv fra bunden, og som i mange tilfælde smager bedre og af mere end de tilsvarende færdige produkter - og så ved du, hvad der er puttet i!

Og apropos mad. Så fortæller vi også om en anden stor interesse: Den græske ø Kreta og kretentisk madlavning. Det kretentiske køkken er ikke specielt udbredt i de nordiske lande, og det er synd af flere grunde. For verden rundt betegnes det kretentiske køkken, som i øvrigt er verdens ældste, som noget af det sundeste der findes overhovedet. Vi fortæller om det kretentiske køkkens fortræffeligheder, og har også samlet og selv komponeret en del opskrifter på kretentisk mad.

Mit liv indtil nu - Stephan

Kategori Om os
Skrevet af: Stephan

Jeg er 49, er bosiddende i Middelfart på Fyn sammen med hustruen, arbejder på TV 2 Danmark i Odense, og har i en årrække, og indtil for få år siden, drevet computerfirmaet ENTER data i Svendborg. Men historien om mig starter...

...En tidlig morgen d. 7. oktober 1964, hvor blev jeg født. Lejligheden på 2. sal i Toftemarken var rammen om de første år af mit liv. Vi var en rigtig kernefamilie: Mor, far og, tre år efter jeg blev født, også lillesøster. Far var typograf. Mor arbejdede halvdags om formiddagen på Svendborg Sygehus, så der var rigtig ofte boller og kakao om eftermiddagen, hvis jeg altså ikke legede med mine veninder fra opgangen. Så fik vi nemlig saftevand med ned i skoven, der lå bag vores boligblok. I dag er skoven bebygget, men dengang var det et rigtigt fristed for os unger, hvor vi kunne bygge hule og spise skovjordbær.

Børnehave har jeg aldrig gået i, for var både mor og far på arbejde, trådte farmor og farfar til. I deres lejlighed i Svendborg har jeg tilbragt meget tid, og de kom derfor også til at betyde meget for mig i min barndom. Det er for eksempel primært min farmor, der meget tidligt gav mig min store interesse for madlavning. Min farmor og farfar boede tæt på Vestre Skole, hvor jeg tilbragte mine første skoleår, men efter 4. klasse synes mine forældre, at pladsen i lejligheden var blevet for trang, og vi flyttede i nybygget parcelhus i Kirkeby, en mindre landsby ca. 10 km nord for Svendborg.

Jeg fik nye skolekammerater, og faldt hurtigt til blandt dem, og i det landsbymiljø vi var flyttet til. I 7. klasse blev jeg konfirmeret i Kirkeby Kirke, og mine forældre holdt en mindre fest for mig på dagen derhjemme, og endnu en senere i Sejlklubbens lokaler i Svendborg. 7. klassetrin var det sidste vi kunne tage i Kirkeby, så mine skolekammerater og jeg flyttede til den nærliggende Stenstrup skole, for at tage 8. til 10. klasse der. Igen fik jeg nye kammerater, og også dem af det modsatte køn, begyndte at blive interessante. En bestemt af mine klassekammerater vakte faktisk min mere end almindelige interesse. Hun var bare så sød og voksen, og i de år jeg gik på Stenstrup Skole, så jeg meget op til hende. Selvom vi aldrig blev rigtige kærester, lærte hun mig meget om det modsatte køn, og om mig selv.

Min fysiklærer havde eget firma, ved siden af lærergerningen på Stenstrup Skole. Han udviklede og solgte elektronikbyggesæt fra privaten i Kirkeby. Og det var først og fremmest ham der gav mig, min, på det tidspunkt, store interesse for elektronik. Inden længe var jeg eftermiddagshjælp hos ham. Det var mit job, at klargøre og pakke de elektronikbyggesæt, som han solgte til både private og skoler i hele landet. Samme interesse havde min bedste ven fra Kirkeby. Ham og jeg brugte rigtig mange dage på at samle byggesæt, og, som alle andre sunde unge knægte på det tidspunkt, havde vi også vores eget mobildiskotek. Jeg husker ikke, at vi nogensinde kom ret meget ud at spille, men vi hyggede os rigtig meget med at samle de lysshow, der skulle bruges...

Efter 10. klasse vidste jeg ikke hvad jeg ville, så det blev ”den nemme” løsning, nemlig at fortsætte på Midtfyns Gymnasium i Ringe. I folkeskolen havde jeg altid fået rigtig pæne karakterer, så efter en start, hvor jeg lige skulle vende mig til, ikke mere at kunne komme sovende til lektierne, endte jeg med at have tre af mine fedeste år nogensinde på MfG. I min erindring smelter de tre år sammen, jeg husker med stor glæde tilbage på gode kammerater, lærere, fester og min faste tradition: Æggerejemad med mayonnaise til morgenmad… I gymnasietiden fik jeg også min første ”rigtige” kæreste.

På det tidspunkt boede jeg stadig hjemme, men der gik ikke længe, før hende og jeg sammen fandt en lejlighed i Svendborg. Vi fik opbygget et godt liv sammen, og i flere år troede jeg faktisk, at det skulle være hende og jeg for altid. Efter gymnasiet drømte jeg om at læse videre til elektroniktekniker eller svagstrømsingeniør, og gik også i gang med uddannelsen, men sprang fra efter et halvt års tid. Bestemte mig til, at en radiomekanikeruddannelse nok mere var mig, fik en læreplads og svendebrev i 1987. Min læretid foregik hos en mindre radioforretning i Svendborg, og med skoleophold i Sønderborg. I den tid begyndte jeg også at lave lokalradio, og fik igennem mit frivillige arbejde der, igen nye venner. Jeg husker især bingo programmerne hver lørdag eftermiddag sammen med min nye bedste kammerat, og mit eget musikprogram "Kanal Konrad", hver onsdag aften på Radio Svendborg! Det var lige før, vi opnåede kultstatus i det sydfynske…

I løbet af min lærlingetid blev jeg også single. Da jeg havde fået mit svendebrev, blev jeg tilbudt at være med til at starte en ny radioforretning i Nyborg. En rigtig spændende udfordring, som jeg tog imod. Både min chef og jeg boede i Svendborg, så det var oplagt, at vi fulgtes ad til og fra Nyborg hver dag, og efterhånden opstod et rigtig godt makkerskab mellem os. Alligevel var fristen for stor, da jeg igen blev tilbudt et job, nu som tekniker og vært på en spritny, professionel, reklamefinansieret, lokalradio, Radio Sydfyn. En blandt de mange nye lokalradioer, der opstod i kølvandet på den ændrede lovgivning, der nu gav dem lov til at sende reklamer. På radioen fandt jeg også en ny kæreste, vi hyggede os i hinandens selskab, og jeg flyttede hurtigt ind i hendes lille et-værelses.

Lokalradioen lukkede igen få måneder efter, at vi var begyndt at komme sammen, og jeg stod uden job. Den store interesse for at lave radio ledte mig videre til lokal-TV. Her arbejdede jeg løst et par måneder, indtil jeg fik et fast job på et radioværksted. Der var jeg dog kun et halvt års tid, fordi jeg endte med at blive tilbudt job på TV 2 på det gamle kvægtorv i Odense. Mine sene aftenvagter på TV 2 gjorde, at min kæreste og jeg valgte at flytte til Odense. Det var vel kun naturligt, at vi, efter nogle år, også begyndte at snakke om, om vi skulle have børn. Der gik endnu nogle år og så - lige pludselig - blev vi forældre til en lille dreng. De følgende år gik med arbejde og lange eftermiddagsgåture med barnevognen. Vi ville begge gerne tilbage til rødderne, så vi snakkede om at flytte tilbage til Svendborg, og endte med at bygge hus på Tåsinge. Tilbage på Sydfyn, gik jeg med en tanke om, i min fritid, at starte en computerforretning. Jeg ved ikke, om man kan betegne computerforretningen som en succes, men igennem de næste mange år, fik jeg mere og mere at lave. På et tidspunkt nåede jeg det punkt, som alle iværksættere ”frygter”, nemlig at forretningen nåede en størrelse, hvor den tog al min fritid. Desværre blev det på bekostning af de mere nære ting, som tiden sammen med mine nærmeste. Og forholdet til min søns mor sluttede for nogle år siden.

På det tidspunkt, tog mit liv en voldsom drejning, og denne hjemmeside tager derfor også udgangspunkt i, og er opbygget omkring, det liv jeg lever nu, sammen med min nye kæreste, jeg flyttede ind hos, samme år. Sidste år byggede hende og jeg nyt hus i Middelfart og blev gift i den nærliggende Gamborg kirke…