Om os

Dette er vores private hjemmeside. Den tager udgangspunkt i det liv vi lever sammen nu, efter at vi mødte hinanden for nogle år siden, i en voksen alder. Her har du mulighed for at læse om os, vores liv sammen og om vores interesser.

En af dem er musik. Vi elsker musik! Meget forskellig musik! Udøvende var Stephan mest aktiv i 80'erne med eget mobildiskotek, og som vært på den lokale nærradio. Michala har i en lang årrække været aktiv korsanger, så musik i mange former fylder bare meget i vores liv sammen. Og så elsker vi også begge at tage til koncerter, både her i landet, men i nogle tilfælde også i udlandet. Og her er alle genrer præsenteret, lige fra klam 80'er pop til de nye danske navne og klassisk musik. Hver gang vi har været i byen og nyde musikken "live", skriver Stephan her lidt om, hvad vi har syntes om oplevelsen.

En anden stor interesse er mad og madlavning. Vi er begge nogle rigtige "madgrise". Vi foretrækker hjemmelavet mad, og elsker at være i køkkenet sammen, og lave mad fra bunden af. Så ved vi, hvad vi putter i munden, og samtidig har vi det sjovt og hyggeligt. På disse sider deler vi vores favoritopskrifter med dig. Ketchup, pesto og meget andet, er mad der er nemt at lave selv fra bunden, og som i mange tilfælde smager bedre og af mere end de tilsvarende færdige produkter - og så ved du, hvad der er puttet i!

Og apropos mad. Så fortæller vi også om en anden stor interesse: Den græske ø Kreta og kretentisk madlavning. Det kretentiske køkken er ikke specielt udbredt i de nordiske lande, og det er synd af flere grunde. For verden rundt betegnes det kretentiske køkken, som i øvrigt er verdens ældste, som noget af det sundeste der findes overhovedet. Vi fortæller om det kretentiske køkkens fortræffeligheder, og har også samlet og selv komponeret en del opskrifter på kretentisk mad.

Stephans job på TV 2

Kategori Om os
Skrevet af: Stephan

Uddannet radiomekaniker tilbage i "de glade 80'ere". Arbejdede herefter i en del år med lokalradio og lokal-TV, og har siden 1990 været ansat på TV 2 | Danmark på det gamle kvægtorv i Odense, hvor jeg sidder i en stilling som producer/sendeleder. Her overvåger jeg udsendingen af TV 2's TV-kanaler. Pt. er det TV 2 | Danmark, TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 Film og TV 2 News. TV 2 startede med at sende 1. oktober 1988, og jeg har således, været med næsten fra starten, og har haft mulighed for, på nærmeste hold, at følge TV 2's udvikling gennem årene. Da jeg blev ansat på TV 2 1. april 1990, var det som afviklingstekniker i Continuity. Efter få år, deljobbede jeg også som billedmixer på Nyhederne og på Sporten. På et tidspunkt søgte TV 2 efter en Continuity producer, og jeg valgte at skifte "kasket".

"Continuity" - et lille indblik i klargøring, afvikling og overvågning af TV 2's programflade...

Der er ikke mange der ved det, eller tænker over det, men alle TV-stationer, således også TV 2, har et kontrolrum, kaldet Continuity, hvor alle TV-kanalerne bliver afviklet og overvåget fra. En central eller et samlingspunkt for TV-signalet, før det forlader TV-stationen, og sendes ud til hele Danmark. Og det er ligegyldigt om det drejer sig om en direkte sportstransmission, nyheder, en film eller reklamer, så samles det hele til en programflade, der udsendes og overvåges fra Continuity. Rummet er bemandet, når der sendes, og for TV 2 betyder det, at rummet er døgnbemandet.

Da TV 2 startede i 1988, lå Continuity (vers. 1.0) i den oprindelige del af Kvægtorvet, TV 2’s hovedsæde på Rugaardsvej i Odense. Der var meget manuel afvikling af båndmaskiner, nedtællinger og live-speaks. Rummet var bemandet med tre mand, når TV 2 sendte, hvilket i de første mange år betød fra først eller midt på eftermiddagen, og indtil omkring midnat. I 2001 flyttede Continuity (vers. 2.0) ud i en, dengang, nybygget, del af tv-stationen, for at kunne sende digitalt. Det betød, at alle bånd var væk, og alt nu blev afviklet (sendt) fra store videoservere (harddiske), og at bemandingen blev formindsket, bl.a. fordi al speak fra da af, var forudindtalt. Continuity har ansvaret for, og afvikler/overvåger, 5 TV-kanaler fra hovedsædet i Odense: TV 2 | Danmark, TV 2 Zulu, TV 2 Charlie, TV 2 Film / TV 2 Film HD og TV 2 News.

Her i efteråret (2011), har vi så Continuity vers. 3.0! Igen flytter vi ud i en nybygget del af TV-stationen, for at kunne sende i fuld HD på alle kanaler. Ombygningen af det eksisterende Continuity til HD er så omfattende, at det bedre kan betale sig, at flytte. Det har også den fordel, at vi kan begynde oplæring i det nye afviklingssystem, uden at vi sender noget ud. Opbygningen af de nye rum er udført således, at vi kan afvikle alle kanaler vilkårligt fra alle tre rum. Alligevel er det ene rum større end de to andre, naturligvis med den tanke, at det er herfra, at hovedkanalen afvikles.


Planlægning

TV 2’s Programplanlægning producerer dagligt afviklingslister, en for hver TV-kanal. Listerne genereres i TV 2’s elektroniske planlægningsværktøj, og beskriver, sekund for sekund, igennem hele døgnet, hvad der, i teorien, skal sendes. Ved færdiggørelsen, sendes listerne elektronisk til TV 2's afviklingssystem i Continuity. For at omsætte det hele til praksis, skal listerne dog også ”afluses”. Begrebet dækker over, at mange detaljer ikke kan planlægges i planlægningsværktøjet, men må indskrives manuelt i Continuity’s afviklingssystem. Efter denne indskrivning er listen klar til afvikling, lidt ligesom når man opbygger en playliste med musiknumre i ens MP3-afspiller.

Alle programmer får et sidste tjek i Continuity , før de sendes. Der fokuseres på om programmets start og slutning er korrekt målt op, og om eventuelle tekster (almindelige og TTV-tekster) kører korrekt med. Derudover kontrolleres der for andre fejl, der har sneget sig igennem systemet, og som heldigvis kan blive opdaget på dette sene tidspunkt, umiddelbart før udsendelse.

Afvikling

Selvom meget af afviklingen i dag foregår automatisk, så er der dagligt mange tidspunkter, hvor automatikken tilsidesættes, og vi afvikler manuelt. Ingen direkte udsendelser (udover TV 2’s regionale TV-stationer) kan overholde den af Programplanlægningen og Continuity opgivne maksimum varighed på den enkelte udsendelse helt ned på sekundet. Så selvom alle er forpligtede til at overholde disse, så sker der forskydninger i varigheden, f.eks. ved Breaking News, eller ved en forlænget sportstransmission. Programplanen rykker sig, og Continuity er nødt til at ”frakoble autopiloten”. I disse tilfælde må vi handle, oftest hurtigt, og ved hjælp af smårettelser og rykken frem og tilbage med tider, få afviklingslisten tilbage på plads, så den stemmer overens med de programtider, TV 2 har lovet seerne, og som står opgivet i aviser og ugeblade.

Der arbejdes altid, og især ved direkte transmissioner, med ”Plan B” og i nogle tilfælde også med ”Plan C” og ”Plan D”. Dette er nødvendigt, når der sker uforudsete ting, lige fra den forlængede sportstransmission, til et ”11. september”, der smadrer den planlagte programplan fuldstændigt.

TV 2 News’ nyhedsdel produceres på TV 2’s hovedkvarter i København, Teglholmen. Men hele fladen bindes sammen i Continuity, der derfor også står for afviklingen af magasinprogrammer, reklamer m.m. Derudover er TV 2 i dag skruet sammen på en sådan måde, at mange nyhedsudsendelser samsendes. Det er Continuity, der sørger for at koordinere disse, således at seeren på den enkelte kanal ikke oplever noget venten eller udsendelser der starter lidt for brat.

Overvågning

Der er mange skærme i Continuity. En del af dem bruges til overvågning. TV 2’ s Continuity overvåger alle 5 TV-kanaler der udsendes fra Kvægtorvet i Odense. TV 2 Sport bliver afviklet fra Viasat’s Continuity, og er derfor ikke en kanal vi overvåger.

Udenfor prime-time* er en del af jobbeskrivelsen også, at sørge for, at automatikken fungerer. Vi ved alle, at computere kan ”gå ned”. Selvom man arbejder med professionelt udstyr, kan dette stadig ske, og sker det, skal teknikeren have genstartet computerne så hurtigt som muligt, da ethvert nedbrud vil kunne ses hos vores seere. Derudover kan der, trods de grundige tjek af alt materiale, ske noget uforudset af den ene eller den anden slags, og teknikeren skal på ethvert tidspunkt have mulighed for at gribe ind, og få rettet problemet så hurtigt som muligt.

* Prime-time: I TV-verdenen opdeles døgnet oftest i to dele: Prime-time (oftest mellem kl. 17 og kl. 23), og ikke prime-time (resten af døgnet). Forklaringen er, at den store TV-kigning oftest finder sted i aftentimerne. Det er derfor fornuftigt, at TV-stationerne programplanlægger efter, og bruger de fleste resourcer, på det tidspunkt, hvor der er flest seere.

Nyhederne, Sporten, Vejret, Go’ morgen – og Go’ aften Danmark samt mange andre, er alle eksterne producenter, som Continuity har daglig kontakt med. Alle skal have aftalt på-tid og varighed fra dag til dag, og Continuity overvåger, at alle programtider overholdes.

Forud for sendingen af en programrække som f.eks. Vild med Dans, har produceren i Continuity været i kontakt med produktionsholdet, og har her aftalt, hvilke procedurer man vil have for afviklingen. Det kan være alt lige fra aftaler om coming up’s (spot der fortæller om programmet om lidt) til, hvordan produktionsholdet ønsker deres nedtælling til start fra Continuity. Logistik er en anden vigtig samarbejdspartner. Udover, at det er Logistik, der sørger for, at alle programmer er tilstede i Continuity på afviklingsdagen, har Continuity og Logistik også et samarbejde omkring programmer, der kommer meget sent, eller som på den ene eller den anden måde kræver speciel håndtering. Disse programmer vil, i nogen grad, bliver overspillet til Continuity’s afviklingsservere direkte, og oftest om natten.

Alle TV stationer, der sender fra Danmark, har lov til at sende 12 minutters reklamer pr. klokketime. Således også TV 2. Al reklametid planlægges af TV 2’ s reklameafdeling, der afleverer deres blokspilletider til Programplanlægningen, der lægger dem ind i de tidligere omtalte afviklingsplaner.

Midlertidige afbrydelser

TV 2 har aldrig ”Teknisk uheld”... Men vi kan, sjældent, have en ”Midlertidig afbrydelse”! Backup har altid været et nøgleord i Continuity. Det sker sjældent, at man oplever nogle unøjagtigheder i sendingen, bl.a. fordi de fleste af vores computersystemer i Continuity er dublerede: Går en afviklings computer ned, kan et automatisk skift betyde, at man intet opdager, andre gange må vi, ved selvsyn, eller ved opringning fra receptionen, konstatere, at noget er galt, og selv rette fejlen så hurtigt som muligt. Afhængig af problemets omfang kan der, ved den slags problemer, desværre gå nogen tid, før alle systemer er oppe igen. I sådanne tilfælde, må vi informere, så godt vi kan.