Om os

Dette er vores private hjemmeside. Den tager udgangspunkt i det liv vi lever sammen nu, efter at vi mødte hinanden for nogle år siden, i en voksen alder. Her har du mulighed for at læse om os, vores liv sammen og om vores interesser.

En af dem er musik. Vi elsker musik! Meget forskellig musik! Udøvende var Stephan mest aktiv i 80'erne med eget mobildiskotek, og som vært på den lokale nærradio. Michala har i en lang årrække været aktiv korsanger, så musik i mange former fylder bare meget i vores liv sammen. Og så elsker vi også begge at tage til koncerter, både her i landet, men i nogle tilfælde også i udlandet. Og her er alle genrer præsenteret, lige fra klam 80'er pop til de nye danske navne og klassisk musik. Hver gang vi har været i byen og nyde musikken "live", skriver Stephan her lidt om, hvad vi har syntes om oplevelsen.

En anden stor interesse er mad og madlavning. Vi er begge nogle rigtige "madgrise". Vi foretrækker hjemmelavet mad, og elsker at være i køkkenet sammen, og lave mad fra bunden af. Så ved vi, hvad vi putter i munden, og samtidig har vi det sjovt og hyggeligt. På disse sider deler vi vores favoritopskrifter med dig. Ketchup, pesto og meget andet, er mad der er nemt at lave selv fra bunden, og som i mange tilfælde smager bedre og af mere end de tilsvarende færdige produkter - og så ved du, hvad der er puttet i!

Og apropos mad. Så fortæller vi også om en anden stor interesse: Den græske ø Kreta og kretentisk madlavning. Det kretentiske køkken er ikke specielt udbredt i de nordiske lande, og det er synd af flere grunde. For verden rundt betegnes det kretentiske køkken, som i øvrigt er verdens ældste, som noget af det sundeste der findes overhovedet. Vi fortæller om det kretentiske køkkens fortræffeligheder, og har også samlet og selv komponeret en del opskrifter på kretentisk mad.

Computer der Dutter / ENTER data

Kategori Om os
Skrevet af: Stephan

Dette er historien om mit helt eget computerfirma. En historie, der varede i alt 11 år, og som definitivt sluttede 1. oktober 2011.

Som skrevet andetsteds, er jeg oprindelig uddannet radiomekaniker op igennem 80'erne. Dengang jeg stod jeg i radioforretning, var det sjoveste, og det mest interessante, at hjælpe kunder til det rigtige valg af radio og TV-udstyr. Med den opbyggede viden om kundepleje, og efterhånden som computeren blev hvermandseje, forstod jeg, hvor dårlig eller ligefrem mangelfuld vejledning man fik overalt, når man stod i en butik og overvejede at købe computer. Faktisk synes jeg det var så slemt, at hvergang jeg, i de efterfølgende år, stod i en radioforretning, og overhørte en ekspedient, måtte konkludere, at han oftest ikke anede, hvad han solgte, eller også virkede han overhovedet ikke engageret. I værste fald blev man ekspederet af en ”computernørd”, der nok havde forstand på produktet, men som overhovedet ikke var trænet til at ekspedere kunder, så de følte sig veltilpas i en eventuel købssituation. Og sådan er det vist stadigvæk?

Det kunne jeg gøre meget bedre, så op igennem årene opstod ideen om at starte et computerforretning, der først og fremmest skulle handle om, dels at give kunden en grundig, seriøs og ærlig vejledning, dels at give kunden mulighed for hjælp til at anvende computeren. Men vidste jeg nok om computere? Og vidste jeg nok om at drive firma? Og jeg havde et godt fast job. Skulle jeg sige det op, og springe ud i det, eller skulle forretningen være en fritidsinteresse?

Efter at have tænkt meget over det, besluttede jeg, at starte en computerforretning, og d. 1. januar 2000 blev Computer der Dutter til virkelighed: "Computer der Dutter. Med dig - hele vejen". Med en lille start investering på 30.000,- kastede jeg mig ud i det. Fra et par gode kolleger, fik jeg i opstartfasen hjælp og gode ideer til, hvordan jeg kunne markedsføre mig selv, og min forretning, og blive et kendt ansigt i lokalsamfundet.

Den første tid med forretningen blev til nogle spændende år, med masser af udfordringer. Og heldigvis syntes jeg ikke selv, at jeg manglede ideer til markedsføring. Det første slogan, blev ret hurtigt afløst af: "Computer der Dutter. Vi sælger ikke kun computere - Vi sælger service og personlig betjening". En af de første annoncer jeg husker, var påskeannoncen, hvor jeg tilbød køberen en buket påskeliljer sammen med computeren! Eller annoncen, hvor jeg solgte penalhuse til 5.800,- (inkl. blyanter, viskelæder, blyantspidser, kuglepenne, skoleskema OG en komplet computer med 15" skærm). Jeg udgav også det gratis hæfte "Råd og vejledning ved computerkøb". Den første version blev "trykt" på min private laserprinter, og husstandsomdelt (af mig selv!) i Vindeby, hvor jeg boede.

I 2002 deltog jeg også i "Gør din bolig bedre" boligmessen i SG-Hallen i Svendborg. Sammen med en god ven fik jeg bygget en flot stand med workshop, storskærm og logo bannere. Og der stod vi så en hel weekend, ham og jeg, og om det kunne betale sig? Jeg ved det ikke, men det gjorde i hvert fald, at jeg begyndte at blive et kendt ansigt i byen!

Men det jeg nok huskes allermest for i Svendborg, var mit årlige arrangement i SG-Hallen, hvor man, ganske gratis, kunne møde op med sin "syge" computer, og få et godt råd. Ideen gik, kort fortalt, ud på, at tilbyde alle en mulighed for, en gang om året, at tage sit ”problembarn" under armen og møde op i S.G. Hallen i Svendborg. Når Svendborggenserne mødte op, fik de, ganske gratis, hjælp, et godt råd, en uforpligtende computersnak og blev tilbudt en kop kaffe.

Det første år med dette arrangement dukkede der vel omkring 20 op, men i de efterfølgende år kom der flere og flere. Det hjalp nok også, at jeg, de sidste år, lokkede med mulighed for at vinde computerpræmier, hvis man dukkede op. Både jeg selv, og mine kammerater, der hjalp mig, husker flere sjove episoder fra arrangementerne, f.eks. moren, der kom slæbende med hendes teenagedreng, der havde "ødelagt computeren". Da den var klar og funktionsdygtig igen, var det ikke så meget moderens tak der gjorde indtryk på os. Det var mere den lettelse, vi kunne se i knægtens øjne. Det gjorde det hele værd!

1. oktober 2005 blev en skelsættende dag for min lille forrretning. Jeg besluttede at prøve kræfter med e-handel og åbne en computerbutik på nettet. Og samtidig var der flere og flere kunder, der af og til konfronterede mig med forretningens navn. Efter en del overvejelser kunne jeg godt se, at hvad der var startet som en sjovt påfund, ikke længere fungerede optimalt, nu hvor jeg udvidede mine aktiviteter. Jeg skiftede Computer der Dutter ud med det noget mere internationalt klingende ENTER data. En af mine grossister dengang, hed i øvrigt Inter data. Det gav en del sjove telefonopkald! Om netbutikken var en god idé, kan jeg, den dag i dag, godt være i tvivl om. Som en af mine gode kolleger på et tidspunkt gjorde mig kraftigt opmærksom på, så var jeg, med netbutikken, på vej langt væk fra min oprindelige idé om nærhed og personlig betjening. Og selvom jeg på det tidspunkt også begyndte at få store ordrer fra resten af landet, f.eks. fra København og Grønland, så kom indtjeningen i netbutikken aldrig til at stå mål med alle de timer, der gik med opdateringer og tilrettelser.

Jeg ved ikke, om man gennem de næste år kan betegne computerforretningen som en succes, men jeg fik jeg mere og mere at lave. På et tidspunkt nåede jeg det punkt, som alle iværksættere ”frygter”, nemlig at forretningen nåede en størrelse, hvor den tager al ens tid, men ikke er stor nok til at ansætte en ekstra mand. På et tidspunkt søgte jeg et halvt års orlov. Orloven var beregnet på, at jeg skulle have noget kvalitetstid sammen med min søn, og de timer han var i skole, kunne jeg bruge på forretningen. Desværre gik den ene måned efter den anden, og fra den ene dag til den anden, skulle jeg tilbage til mit faste job, uden rigtigt at føle, at jeg havde fået det ud af min orlov, som jeg oprindelig havde tænkt mig. Med en større og større arbejdsbyrde, og mig, som bare prøvede at følge med så godt jeg kunne, blev det hele efterhånden for meget, og på bekostning af de mere nære ting, som tiden sammen med mine nærmeste.

ENTER data lukkede 30. august 2008 efter 8 år i branchen. Forretningen havde nået en størrelse, hvor det blev sværere og sværere at finde tid til alle henvendelser, og samtidig fraflyttede jeg Svendborg, hvor langt størstedelen af mine kunder boede. Derudover tog reparationer og service af fremmede computere rigtig megen af min tid, og jeg følte ikke længere, at jeg kunne følge med, hvilket resulterede i uacceptable lange ventetider.

I Middelfart, hvor jeg nu bor, kastede jeg mig i stedet over webstedløsninger. Min idé var lidt i samme boldgade som Computer der Dutter's oprindelige idé: At producere og levere kunden en simpel, holdbar totalløsning, hvor jeg sørgede for alt, fra idéstadie til færdig hjemmeside. Det eneste jeg nåede at få gjort rigtigt, var det nye firmalogo, som helst skulle signalere noget helt andet, end de tidligere logoer. Min frue designede nedenstående logo, som gerne skulle formidle en noget mere organisk og levende stil, med mennesker bag: De fire grundelementer: Jord, luft, ild og vand, og så et computertastatur!


Jeg synes stadig ideen var, og er, brandgod, men dels er vi mange om buddet, og dels tror jeg ikke, jeg har haft det fornødne overskud til at starte helt forfra, og til at skulle markedsføre mig selv igen.

Kære kunder. Det har været 8 sjove år, og 3 til, med masser af udfordringer og anderledes oplevelser, og tak for det. Men nu er det slut!