Milópitta (Æbletærte)

Dejlig og nem æbletærte, som kan serveres som den er, eller med en klat flødeskum eller vanillleis.
  • 100 g + 2 spsk blødt smør
  • 60 g + 60 g rørsukker
  • 1 æggeblomme og 2 æggehvider
  • 180 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 6 store æbler
  • Saften af 1/2 citron
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 kop korender eller rosiner

  • Pisk æggeblommen med 60 g sukker og rør 100 g smør i
  • Rør mel, bagepulver og salt i til en fast dej
  • Kom bagepapir i / Smør en tærteform (ca. 26 cm), og kom dejen i, prik den med en gaffel, og bag den ved 180 gr i 15 min.
  • Køl bunden af
  • Lav en blanding af 60 g sukker, citronsaft, kanel og korender
  • Skræl æblerne, skær dem i både og kom dem i citronsaft blandingen
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem i æblerne
  • Kom æblefyldet på bunden, og fordel 2 spsk smørklatter ovenpå
  • Bag tærten i ca. 25 min. til den er gylden