Hjemmelavet Græsk inspireret Burger

  • 600 g hakket oksekød eller kyllingbryst
  • 2 spsk rød pesto
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber
  • 1/2 bundt grønne asparges
  • 1/2 iceberg salat
  • 2 bøftomater
  • 1 rødløg
  • 4 burgerboller
  • 1 portion tzatziki

  • Skær den hårde ende af de grønne asparges. Hæld lidt olie over, og krydr med salt.
  • Rør hakket oksekød med pesto, krydr med salt og peber, og form til (fire) hakkebøffer - ELLER - Lav en marinade af halvt citronsaft, halvt olivenolie, 1 fed hvidløg, 1 tsk græsk oregano, salt og peber. Mariner kødet i en times tid.
  • Grill asparges og hakkebøffer/kyllingbryst. Asparges ca. 10 min., bøffer ca. 15 min. afhængig af tykkelsen/kyllingbryst ca. 22 min.
  • Imens skæres iceberg i strimler, tomater og rødløg i skiver.
  • Flæk bollerne, smør et tykt lag tzatziki på bunden. Læg iceberg, bøffen, tomat, løg og asparges ovenpå. Slut med endnu et lag tzatziki. Læg låget på, og tryk burgeren let sammen.
  • Burgerbollen og tzatziki'en er lavet i forvejen. Opskrift på tzatziki her. Opskrift på gulerodsboller er fra "Karolines Køkken nr. 3" her.