Hjemmelavet Fish 'n' Triple cooked Chips

  • 8 store bagekartofler
  • 1 dl eddike
  • 1 dl rapsolie
  • Groft salt

 

  • 3 torskeloins
  • (Næsten) 1 flaske/dåse øl
  • 200 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • Groft salt og friskværnet peber
  • 1/2l rapsolie

 

  • Hellmann's mayo

  • Skræl og skær kartofler i retangulære fritter.
  • Kog fritterne i eddikevand i 10 min. (de skal stadig være halvrå).
  • Læg dem i en pose i køleskab nogle timer til de er helt kolde.
  • Hæld olie i posen til fritterne og ryst godt/forsigtigt til alle er smurt godt ind.
  • I ovnen ved 180 gr. i fem kvarter. Vend dem et par gange undervejs.
  • Drys med groft salt.

 

  • Pisk mel, bagepulver, salt og peber sammen.
  • Hæld øl i og pisk til en lind dej uden klumper.
  • Lad dejen hvile i køleskab en time.
  • Skær torsk ud i passende stykker.
  • Dyp stykkerne i dejen og læg dem i den varme, sydende olie - ikke for mange ad gangen.
  • Friter indtil overfladen er passende gylden (5-6 min. i alt)
  • Drys med groft salt.

Server med masser af Hellmann's mayo.