Kyria Piata (Hovedretter)

Souvlaki mé chirinó kréas / "Pork souvlaki" (Mørbradspyd af gris)
En af de mest populære grillretter på taverna'erne i Grækenland.
- 4 træspyd, der har ligget i blød i isvand i en halv time
- 4 spsk olivenolie
- Saften af 1 citron
- 1 fed moset hvidløg
- 1 spsk tørret græsk oregano
- 2 spsk friskhakket persille
- 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
- 1 pudset svinemørbrad
- 1 peberfrugt i store stykker
- 1 rødløg i både
- 125 g champignoner
- Pisk en marinade af olie, citronsaft, hvidløg, oregano, persille, salt og peber
- Rens mørbraden, og skær den i store stykker. Læg dem i marinaden i et par timer i køleskabet
- Sæt mørbradstykkerne på spyd skiftevis med peberfrugt, rødløg og champignon
- Grill spyddene i 22-24 minutter, vend dem et par gange undervejs
- Ved servering drysses lidt oregano og rødløg over, og citronbåde serveres til.