Kyria Piata (Hovedretter)

Moscharaki giouvétsi (Kalvekød med pasta)
Det, der gør den her hovedret så lækker, er den lange tid kødet står og simrer i gryden. Det giver en helt speciel meget koncentreret smag.
- 1 hakket rødløg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 2 gulerødder i tykke skiver
- 1/2 kop olivenolie
- 500 g kalvekød i store, mundrette stykker
- 1 ds hakkede tomater
- 1 knivspids kanel
- 1 tsk rørsukker
- Groft salt og friskkværnet peber
- 150 g pasta
- 50 g frisk reven parmesan
- 2 spsk smør
- Svits løg, hvidløg og gulerødder forsigtigt i olien i et par minutter i en stor stegegryde
- Hæld kødet i og svits det. Kom tomater, kanel og sukker i
- Kom låg på gryden og stil den i ovnen ved 220 gr. i en time og et kvarter
- Imens koges pastaen, og hældes i en sigte
- Tag gryden ud af ovnen, og vend pastaen i
- Kom ost og smørklatter ovenpå
- Stil gryden i ovnen igen og giv retten yderligere et kvarter