Kyria Piata (Hovedretter)

Pastitsada (Kylling i tomatsauce med makaroni)
Endnu en græsk hovedret, i familie med Pastitsio'en.
- 2 kyllingbryst
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 tsk groft salt og friskkværnet peber
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk olivenolie mere
- 1 rød peber
- 1 rødløg
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk tørret timian
- 1 spsk groft salt og friskkværnet peber
- 1 spsk most hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1/4 kop soltørrede tomater
- 3/4 kop grillede artiskokker
- 3/4 kop kalamata oliven
- 2 spsk rødvinseddike
- 1/2 kop feta
- Makaroni til 4 pers.
- Skær kyllingbryst ud i store strimler, og drys stykkerne med salt, peber og hvidløgspulver.
- Steg kyllingstykkerne i 1 spsk olie i 5 min. og tag kyllingen af panden.
- Skær peberfrugt og rødløg i grove stykker. Sauter i endnu 1 spsk olie og drys oregano og timian, salt og peber over peberfrugt og rødløg. Sauter videre i 5 min.
- Kom hvidløg i blandingen og lad det snurre i et minut.
- Kom hakkede tomater og soltørrede tomater i blandingen, og kog videre for svag varme i 5 min.
- Kom artiskokker i stykker og oliven i skiver i blandingen, og varm det hele igennem.
- Læg kyllingstykkenre på, hæld rødvinseddike over retten og varm det hele igennem i ca. 10 min.
- Server ovenpå makaroni og drys med feta.