Kyria Piata (Hovedretter)
Kotopoulo riganato (Kylling med oregano)
Helt klassisk og typisk græsk søndagsmiddag. Er man meget sulten kan den serveres med et godt brød, der kan suge al den lækre citron/olivenolie.
- 1 kg små kartofler
- 800 g kylling lårmix
- 3 citroner
- 1 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl tørret oregano
- 1/4 dl tørret timian
- 2 tsk groft salt
- Masser af friskkværnet peber
- Tænd ovnen på 210 gr.
- Rens kartoflerne og læg dem i en skål med koldt vand.
- Dup kyllingstykkerne tørre med køkkenrulle.
- Pres citronsaften fra de to af citronerne ned i en lille skål, sammen med olivenolie, oregano, timian salt og peber. Pisk det sammen.
- Gnid kyllingstykkerne med citron/olivenolie-blandingen på både over- og underside.
- Læg dem i et stort ildfast fad med skindsiden nedad.
- Læg også aftørrede kartofler i fadet, sammen med den sidste citron, der er skåret over i to halve. Hæld resten af marinaden over kartoflerne og drys med lidt ekstra salt.
- Steg det hele i ovnen i ca. fem kvarter. Vend kyllingstykkerne når halvdelen af tiden er gået.
- Slut eventuelt af med at grille det hele i et par minutter, indtil både kartofler og kylling får en pæn, gylden overflade.