Lathenia (Pizza den græske måde)

Enhver kok (med respekt for sig selv!) har sin egen favoritopskrift på pizza - og således også mig!
Bunden er en "Strawberry Moon Bakery’s Whole Wheat Pizza Dough" fra "takeamegabite.com". Og bemærk, at dejen skal startes dagen før, den skal bruges!
Portionen giver 2 (store) pizzaer, men kan sagtens ganges op!
I Grækenland bager man normalt pizza i en (tærte)form.
  • 1 pk tørgær
  • 2 dl håndvarmt vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl rugmel
  • 1/2 dl groft speltmel
  • 1 dl durum mel
  • 1 1/2 dl tipo 00-mel
  • 1 kop feta (smuldret)
  • 1/2 kop kalamata oliven (udstenet og skåret i skiver)
  • 1/2 kop grillede artiskokker
  • 1/2 kop semi dried tomater
  • 1/4 kop rødløg i tynde både
  • 2 fed hvidløg (mosede)
  • 1/2 kop olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 kop friske spinatblade

  • Opløs gær i lunkent vand, og stil til side i et par minutter. Tilsæt salt, sukker og olie
  • Tilsæt det forskellige mel lidt efter lidt og rør/ælt dejen godt og hurtigt sammen
  • Smør en skål med olie og læg dejen i. Lad den hæve i køleskabet i omkring 24 timer
  • Tag dejen ud af køleskabet en times tid før den skal bruges
  • Rul den (tyndt) ud til en tærteform og kom fyldet på. Først feta, derefter oliven, artiskokker, tomater og rødløg
  • Bland hvidløg, olie og salt og hæld blandingen over. Drys med timian og læg spinatblade øverst
  • Bag i ca. 10 min. ved kraftig varme i ovn eller på grill