Souvlaki chirinó kréas (Mørbradspyd)

Når alle endagsturisterne ankommer med båden fra Rhodos, er det her en af de mest populære grillretter i fars taverna.
  • 4 træspyd, der har ligget i blød i isvand i en halv time
  • 4 spsk olivenolie
  • Saften af 1 citron
  • 1 fed moset hvidløg
  • 1 spsk tørret græsk oregano
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 1 pudset svinemørbrad
  • 1 peberfrugt i store stykker
  • 1 rødløg i både
  • 125 g champignoner

  • Pisk en marinade af olie, citronsaft, hvidløg, oregano, persille, salt og peber
  • Rens mørbraden, og skær den i store stykker. Læg dem i marinaden i et par timer i køleskabet
  • Sæt mørbradstykkerne på spyd skiftevis med peberfrugt, rødløg og champignon
  • Grill spyddene i 22-24 minutter, vend dem et par gange undervejs
  • Ved servering drysses lidt oregano og rødløg over, og citronbåde serveres til.