Keftédes (Grillede små kødboller)

De her kødboller er så nemme at lave - den græske version af de danske frikadeller.
  • 2 skiver afskorpet franskbrød
  • 2 rødløg
  • 800 g hakket oksekød
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 1 spsk friskhakket mynte
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 æg
  • 2 tsk græsk olivenolie
  • 1/2 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 4 spsk mel

  • Skorpen skæres fra franskbrødet. Brødkrummen pilles i stykker og udblødes i vand
  • Løgene pilles og hakkes fint
  • Det hakkede kød blandes med løg, persille, mynte, citronsaft, æg, olie, salt og peber
  • Vandet knuges af brødet, som blandes i farsen
  • Rigelig olie varmes på en pande
  • Farsen formes til små kødboller, som vendes i mel, og steges brune på en grillpande i ca. 15 minutter. Vendes ofte