Kyria Piata (Hovedretter)

Rolo (Farsbrød)
Den græske version af det klassiske farsbrød.
- 2-3 hårdkogte æg (koges i omkring 12 minutter)
- 500 g hakket oksekød
- 1 æg
- 1/2 tsk groft urtesalt og friskkværnet peber
- 1/2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk kalamata oliven uden sten
- 2 spsk soltørrede tomater
- 100 g feta
- 1 spsk friskhakket persille
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk krydderi til kød
- 2 spsk rasp
- 1 spsk smør
- Rør kødet med salt, peber og æg.
- Riv løg og hvidløg. Hak tomaterne groft.
- Løg, hvidløg, udstenede oliven, tomater, smuldret fetaost, olie samt krydderurter og krydderier røres i farsen.
- Halvdelen af farsen lægges i et smurt, ovnfast fad. Lav en fordybning i kødet på den lange led.
- Læg de hårdkogte æg side om side i fordybningen og læg den anden halvdel af farsen ovenpå som et låg.
- Tryk farsen godt sammen til et "brød".
- Drys rasp ovenpå og læg et par smørklatter øverst.
- Bag i ovn ved 200 grader i en time.