Rolo (Farsbrød)

Den græske version af det klassiske farsbrød.

  • 2-3 hårdkogte æg (koges i omkring 12 minutter)
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1/2 tsk groft urtesalt og friskkværnet peber
  • 1/2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk kalamata oliven uden sten
  • 2 spsk soltørrede tomater
  • 100 g feta
  • 1 spsk friskhakket persille
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk krydderi til kød
  • 2 spsk rasp
  • 1 spsk smør
  • Rør kødet med salt, peber og æg.
  • Riv løg og hvidløg. Hak tomaterne groft.
  • Løg, hvidløg, udstenede oliven, tomater, smuldret fetaost, olie samt krydderurter og krydderier røres i farsen.
  • Halvdelen af farsen lægges i et smurt, ovnfast fad. Lav en fordybning i kødet på den lange led.
  • Læg de hårdkogte æg side om side i fordybningen og læg den anden halvdel af farsen ovenpå som et låg.
  • Tryk farsen godt sammen til et "brød".
  • Drys rasp ovenpå og læg et par smørklatter øverst.
  • Bag i ovn ved 200 grader i en time.