Garides Saganaki (Rejer i hvidløg)

Klassisk græsk ret. Kan laves i mange forskellige versioner, oftest også med tomater og feta (se alternativ version)
  • 500 g tigerrejer
  • 1,5 dl græsk olivenolie
  • 6-8 finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk groft salt
  • 1/2 kop hakket bredbladet persille
  • 100 g ærter
  • Groft salt og friskkværnet peber
  • 1/2 dåse hakkede tomater
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 100 g feta i grove stykker

  • Pisk olie, hvidløg og 1 spsk salt til en marinade.
  • Læg rejerne i, og lade dem marinere en times tid.
  • Hæld rejerne og olien op i en opvarmet dyb pande, og steg dem i ca. 6 min. (til de er blevet lyse røde)
  • Vend persille og ærter i rejeblandingen og krydr med salt og peber.
  • Server kold eller varm.
Alternativ version:
  • Pisk olie, hvidløg og 1 spsk salt til en marinade.
  • Læg rejerne i, og lade dem marinere en times tid.
  • Hæld rejerne og olien op i en opvarmet dyb pande, og steg dem i ca. 6 min. (til de er blevet lyse røde)
  • Tag rejerne op.
  • Hæld hakkede tomater ned i den vame reje/hvidløgsolie og lad det hele koge i 5 min.
  • Vend rejer, persille, ærter og feta i tomatsovsen og krydr med salt og peber, og læg låg på panden.
  • Kog videre i 3-4 min.
  • Pynt med skivede forårsløg og server.