Patates fournou (Ovnstegte kartofler med citron, hvidløg og oregano)

En helt traditionel opskrift, med mange navne, f.eks. patates psites (bagte kartofler) eller patates ladorigani (kartofler med olivenolie og oregano). Perfekte til en søndagsmiddag med kylling, lam, svinekød eller oksekød. Og mindst lige så gode dagen efter, hvis de opvarmes langsomt i ovnen!
  • 1 kg store kartofler
  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 1 dl vand
  • 2 citroner (saften af)
  • 2 fed pressede hvidløg
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk groft salt og friskkværnet peber
  • 100 g feta

  • Tænd ovnen på 200 gr.
  • Vask kartoflerne og skær dem i tykke både, der lægges i et stort ovnfast fad
  • Lav en marinade af olie, vand, citronsaft, hvidløg og oregano, hæld blandingen over kartoflerne, og vend kartoflerne godt rundt i marinaden
  • Drys salt og peber på
  • Stil fadet i ovnen i omkring en time til kartoflerne er godt møre (vend dem et par gange undervejs)
  • Slut med at grille kartoflerne i ovnen, i yderligere et par minutter, til væden er fordampet, og de begynder at blive gyldne og sprøde
  • Server i en skål, og pynt med smuldret feta