Jeg har eksperimenteret rigtig mange gange at lave helt rigtige salt mandler. Det har været svært at finde den opskrift, hvor mandlerne bliver lækre sprøde, er rigtigt saltede, og med den der lækre "hvide" overflade som de skal få af saltet. Men så afslørede farmor, den "hemmelige" ingrediens, citronsaft.
400 g mandler
4 dl vand
1 citron (saften af)
7 spsk groft salt
2 spsk olivenolie
2 spsk groft salt mere
Kog vand og citronsaft og opløs saltet i citronvandet
Tilsæt mandlerne, rør lidt rundt og stil dem tildækket i 1 time
Hæld mandlerne i en sigte og lad dem dryppe af. Tilbage i gryden, tilsæt olien og rør godt rundt
Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og drys 2 spsk salt over dem
I ovnen ved 150 grader i 1/2 time. Vend dem forsigtigt et par gange, så de kan tørre på alle sider