Spanakopita (Spinattærte)

Klassisk - og simpel - græsk tærte
  • 1/2 finthakket rødløg
  • 1 porre i tynde skiver
  • 1 spsk + 1/2 dl olivenolie
  • 500 g friske spinatblade
  • 2 æg
  • 150 g feta i grove stykker
  • 1/4 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 1 knivspids reven muskatnød
  • 1 spsk bredbladet hakket persille
  • 1 spsk hakket dild
  • 125 g fillodej
  • Sesamfrø

  • Løg og porreskiver svitses gennemsigtige i 1 spsk olie
  • Spinatbladene tilsættes og svitses kort med. Blandingen steger for svag varme i 10 min. og køles
  • Pisk æggene sammen og tilsæt feta, salt, peber, muskat, persille og dild
  • Når spinatblandingen er kølet af, blandes den med æg- og krydderi-blandingen.
  • Læg bagepapir på en bageplade, og læg en filodejplade på. Pensl med olivenolie.
  • Fortsæt med endnu et lag filodej, pensl med olie og fortsæt. 4 lag i alt
  • Smør spinatblandingen på halvdelen af filodejpladen, og læg den anden halvdel ind over. Sørg for at spinatblandingen ikke går helt ud til kanten
  • Brug en gaffel og tryk kanten fast hele vejen rundt
  • Bag i ovn ved 220 grader i en halv time - pas på spanakopita'en ikke bliver for mørk