Spanakopita (Spinattærte)

Klassisk - og simpel - græsk tærte
- 1/2 finthakket rødløg
- 1 porre i tynde skiver
- 1 spsk + 1/2 dl olivenolie
- 500 g friske spinatblade
- 2 æg
- 150 g feta i grove stykker
- 1/4 tsk groft salt og friskkværnet peber
- 1 knivspids reven muskatnød
- 1 spsk bredbladet hakket persille
- 1 spsk hakket dild
- 125 g fillodej
- Sesamfrø
- Løg og porreskiver svitses gennemsigtige i 1 spsk olie
- Spinatbladene tilsættes og svitses kort med. Blandingen steger for svag varme i 10 min. og køles
- Pisk æggene sammen og tilsæt feta, salt, peber, muskat, persille og dild
- Når spinatblandingen er kølet af, blandes den med æg- og krydderi-blandingen.
- Læg bagepapir på en bageplade, og læg en filodejplade på. Pensl med olivenolie.
- Fortsæt med endnu et lag filodej, pensl med olie og fortsæt. 4 lag i alt
- Smør spinatblandingen på halvdelen af filodejpladen, og læg den anden halvdel ind over. Sørg for at spinatblandingen ikke går helt ud til kanten
- Brug en gaffel og tryk kanten fast hele vejen rundt
- Bag i ovn ved 220 grader i en halv time - pas på spanakopita'en ikke bliver for mørk