Kolokithokeftedes (Friturestegte squash frikadeller)

Fantastiske - også sammen med en god tzatziki! Bemærk tilberedningstiden!
  • 1 kg squash
  • 1/4 tsk groft salt
  • 1 kop rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 kop frisk mynte
  • 1/2 kop frisk bredbladet persille
  • 2 æg
  • 1/2 kop frisk parmesan
  • 1 kop feta
  • 1 kop rasp
  • 2 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk mel
  • Olivenolie (til stegning)

  • Skyl og riv squash groft ned i en skål. Drys med 1/4 tsk groft salt og vend rundt. Dæk med film og sæt i køleskabet i et par timer.
  • Hak rødløg i små tern og pres hvidløgsfeddene. Steg løg og hvidløg bløde i olie i et par minutter, uden at det bruner. Køl blandingen af.
  • Hak mynte og persille.
  • Kom løgblandingen i en stor skål sammen med krydderurterne, sammenpiskede æg, reven parmesan og smuldret feta.
  • Pres den revne squash gennem et viskestykke, så AL væden presses ud!
  • Bland squash og krydderiblandingen. Sæt i køleskabet i et par timer mere.
  • Kom rasp, salt og peber i blandingen og rør godt rundt til en ensartet, let klistret fars.
  • Form frikadeller med våde hænder og vend dem i mel.
  • Steg i rigelig olievolie og ved god varme 6 - 8 min. ialt til frikadellerne har fået en fin mørk stegeskorpe. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og server med det samme.