Skrevet af: Randahl Bjerre

I det græske køkken marinerer man oftest grillkød i en citron/olie marinade - halv citron, halv olivenolie. Denne marinade kan anvendes til både gris, kylling, lam og fisk.

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Den græske version:

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Disse blæksprutter har INTET at gøre med de ringe, der ligger i supermarkedernes frysediske!

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Der bliver ca. 12 frikadeller af denne portion. Det er vigtigt, at AL væden trækkes ud af squash'en, da det ellers er svært at forme frikadellerne!

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Den største forskel på den italienske pizza, og så den græske variant er, at den græske bages i form. Gerne en tærteform, og helst af metal. Her vores favorit. Portionen giver to én stor (30 cm) eller to mindre (11 cm) pizzaer:

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Passer perfekt til kartofler og grillet fisk. På billedet sammen med fiskegrillspyd og stegte kartofler i både.

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Denne salat var vi vilde med, da vi smagte den på vores seneste tur til Kreta. Vi fik også opskriften lokket ud af kokken på den lille taverna, dog måtte vi først igennem en længere oversættelse mellem græsk, engelsk og dansk. Smager fantastisk som tilbehør til kød.

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Lækker, sød dessertkage, som kan nydes som den er. Eller med en skefuld vanilleis eller græsk yoghurt til.

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Perfekt dip til snacks, bruschetta, og til at vende i en god pasta.

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Den græske nationalret! - Som tilbehør passer en ærtesalat med feta og groft brød fint til.

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre
  • 500 g (nye) små kartofler
  • 100 g semidried cocktail tomater
  • 1/2 agurk
  • 100 g kalamata oliven (udstenede)
  • 100 g grønne asparges
  • 1 rødløg
  • En god håndfuld rucola
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk dijonsennep

Kartoflerne vaskes og koges møre.

Når de er kolde, skæres de i passende, mundrette stykker. Agurk skrælles, og skæres i tern sammen med oliven, asparges, rødløg og cocktail tomater.

Bland grøntsagerne og læg dem i serveringsfadet.

Skyl rucola og fordel den over grøntsagerne.

Bland olie, balsamico og sennep, og hæld dressingen over grøntsagerne.

Server ved stuetemperatur (ikke køleskabskold)

Skrevet af: Randahl Bjerre

Pita - kommer

Skrevet af: Randahl Bjerre

Hertil passer løse ris og en god tomatsovs perfekt til.

I det græske køkken koger man ofte 3-4 æg hårdkogte, og lægger dem i midten af brødet.

Læs mere
Skrevet af: Randahl Bjerre

Endnu en græsk nationalret. Løse ris passer godt til.

Læs mere