Kourabiédes (Mandel småkager)

Skrevet af: Randahl Bjerre
  • Ca. 750 g hvedemel
  • 500 g smør
  • 170 g flormelis
  • 1/2 dl brun rom
  • 150 g mandler

 

  • Evt. 30 g flormelis (til drys)

Sørg for, at smørret har stuetemperatur!

Hak mandlerne groft. Rør smør, mel, flormelis, rom og mandler til en lind dej.

Rul dejen ud i tre tykke pølser (ca. 3 cm. tykkelse). Pak pølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren.

Lad dem blive der til næste dag. Tag dem op, og lad dem tø i ca. 10 min.

Skær pølserne i skiver (ca. 1/2 cm tykkelse).

Bages på bagepapir ved 180 gr. i ca. 17-18 min. (de skal være lysebrune og lidt mørkere i kanten - se billedet).

Ved servering kan man drysse kagerne med flormelis i serverings fadet.

Portionen herover giver ca. 80 kager!