Roló (Farsbrød)

Skrevet af: Randahl Bjerre

Hertil passer løse ris og en god tomatsovs perfekt til.

I det græske køkken koger man ofte 3-4 æg hårdkogte, og lægger dem i midten af brødet.

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber
  • 1/2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 15 kalamata oliven
  • 2 spsk soltørrede tomater
  • 100 g feta
  • 1 spsk friskhakket persille
  • 3 spsk græsk olivenolie
  • 1 tsk græsk krydderi til kød (blandingskrydderi)
  • 2 spsk rasp

 

  • Evt. 3-4 æg

Kødet røres sammen med salt, peber og ægget.

Oliven udstenes og skæres i grove stykker. Det samme gøres med tomaterne.

Løget rives fint og blandes med det pressede hvidløg, de udstenede oliven, tomater, smuldret fetaost, olie samt krydderurter og krydderier.

Det hele røres sammen til en fars. Halvdelen lægges i et smurt, ovnfast fad, og der laves en fordybning på langs i farsen.

De hårdkogte æg lægges ovenpå ved siden af hinanden, og den sidste halvdel af farsen lægges på som et låg, og farsen trykkes godt sammen til et brød.

Raspen drysses ovenpå, og et par smørklatter lægges øverst.

Bages i ovnen ved 200 grader i en time.