Patzária saláta (Rødbedesalat)

Skrevet af: Randahl Bjerre
  • 3 rødbeder
  • 1 tsk salt
  • 2 små rødløg
  • 2 små (spise) æbler
  • 100 g feta
  • 3 spsk græsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk græsk honning
  • 1 fed hvidløg
  • 2 knivspids friskkværnet peber
  • 1 stilk bredbladet persille

Vask rødbederne, og kog dem møre i saltvand. Det tager omkring 45 minutter. Overhæld dem med koldt vand, og gnid skallen af.

Pil rødløgene, skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær løg og æbler i tynde både. Skær rødbederne i tynde skiver. Anret rødbederne taglagt i et fad, æbler og løg ovenpå. Smuldr fetaen og stykkerne øverst.

Pil hvidløget og pres fedet. Bland en dressing af olie, balsamico, honning, hvidløg og peber.

Hæld dressingen over salaten, og pynt med masser af bredbladet persille.