Melitsánes me feta (Auberginer med feta)

Skrevet af: Randahl Bjerre
  • 2 auberginer
  • 1 tsk groft salt
  • 1 kop græsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knivspids friskkværnet peber
  • 1 citron (saften af)
  • 2 tsk tørret græsk timian
  • 4 små tomater
  • 200 g feta

Auberginerne skæres i tynde skiver, drysses med salt og lægges på køl i 2 timer.

Derefter skylles de i koldt vand og tørres godt af i køkkenrulle.

Halvdelen af olien varmes på en stor pande, og de pressede hvidløgsfed steges kort. Herefter kommes aubergine skiverne på panden, og de steges indtil de er brune på begge sider (ca. 10 min.), hvorefter de tages op og lægges på en tallerken, hvor de drysses med peber og dryppes med citronsaft.

Herefter lægges de, lagvis, over på et fad, hvor de drysses med timian.

Tomaterne skæres i kvarter, og lægges rundt om aubergineskiverne. Fetaosten smuldres i mindre stykker, og dysses over auberginer og tomater. Det hele overhældes med resten af olien.