Kolache (Småkager med abrikosfyld)

Skrevet af: Randahl Bjerre
  • 2 1/4 kop hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 250 g Philadelphia flødeost
  • 1 kop usaltet smør (blødt)

 

  • 225 g tørrede abrikoser
  • 1/2 kop rørsukker

 

  • 1/2 kop rørsukker

Start med abrikosmarmeladen:

Læg abrikoserne i en gryde, og hæld netop så meget vand over, at de er dækket. Kog i omkring et kvarter, indtil de er møre. Pas på, at de ikke tørrer ud i gryden! Hæld sukkeret i, og fortsæt med at koge abrikoserne, indtil de bliver til en tyk masse. Blend abrkoserne til en lækker cremet marmelade. Stil marmeladen i køleskabet.

Dejen:

Bland mel og salt.

Pisk langsomt osten og smøret sammen, indtil der ikke længere er nogle klumper. Hæld langsomt melet i. Del dejen i fire. Rul tykt ud (ca. 4mm tykkelse), og læg de fire dejplader i køleskabet i et par timer.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Tag den ene af dejpladerne ud af køleskabet og drys mel på begge sider. Hæld rørsukker ud på bordet og rul dejen ud til ca. 1mm tykkelse. Noget af sukkeret vil sidde fast i dejen.

Med en klejnespore eller lign. skæres dejpladen ud i 16 stykker. Placer en lille teskefuld abrikosfyld på hver af de 16 firkanter.

Tag forsigtigt fast i to modsatte hjørner af de små firkanter og fold den ene ind over den anden (se billedet), og sæt dem på bagepladen, og drys med sukker.

Gør det samme med de resterende tre dejplader.

Bag midt i ovnen i 12 - 14 minutter, indtil hjørnerne bliver gyldne. Afkøl kagerne på en rist.