Keftédes Arní (Lammefrikadeller)

Skrevet af: Randahl Bjerre
  • 500 g hakket lammekød
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 fed presset hvidløg
  • Fintreven skal af 1/2 øko citron
  • 2 spsk friskhakket mynte
  • 2 spsk friskhakket bredbladet persille
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • Salt og rigeligt peber
  • 1/2 dl mælk

 

  • 3-4 spsk græsk olivenolie til stegning

Rør kødet med alle de øvrige ingredienser til en god, fast fars.

Tril farsen til valnøddestore kugler og læg dem på et fad, der er smurt godt i olivenolie, og rul dem forsigtigt, men godt rundt i olien.

Steg dem på en pande, eller bedst på en grill i 12 minutter. Vend dem godt undervejs.

Alternativt kan frikadellerne sættes på et spyd, og grilles på spydene.

Perfekt tilbehør er citronbåde, tzatziki og brød, samt en god salat.