Karidopita (Chokolade og mandelkage)

Skøn dessert kage, typisk græsk ikke mindst på grund af den søde sirup. Perfekt i sommervarmen sammen med en iskold frappé.
Dejen:
- 1 kop olivenolie
- 6 æg
- 1 kop mælk
- 1 kop sukker
- 2 kopper hvedemel
- 4 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk stødt kanel
- 1/4 tsk stødte nelliker
- 1/4 tsk salt
- 1 1/2 kop valnødder og 1 spsk ekstra hvedemel
- 1 kop chokolade, grofthakket
Sirup:
- 1 1/2 kop sukker
- 2 kopper vand
- 1/2 kop honning
- 2 tsk vanillesukker
Ganache:
- 1 kop chokolade, brækket i stykker
- 1 kop piskefløde
- 1 tsk vanillesukker
Siruppen:
- Kom sukker og vand i en kasserolle.
- Kog indtil sukkeret er opløst.
- Kom honning og vanillesukker i og rør godt rundt.
- Sæt til afkøling i køleskab.
Dejen:
- Rist valnødderne på en tør pande, indtil de får farve. Hak dem groft.
- Tænd ovenen på 180 grader.
- Beklæd et ildfast fad (ca. 33 x 23 cm) med bagepapir.
- Pisk æg med sukker indtil det er skummende.
- Tilsæt olivenolie og mælk. Pisk igen.
- Bland mel, bagepulver, natron, kanel, nelliker og salt. Tilsæt langsomt og forsigtigt blandingen til æggene indtil dejen er helt glat.
- Bland valnødderne med chokolade og 2 spsk mel. Rør det forsigtigt i dejen.
- Hæld dejen i fadet og bag 45 min. indtil en tandstik stukket ind midt i dejen ikke hænger i.
- Så snart kagen kommer ud af ovnen, så prik huller overalt og hæld den kolde sirup på. Sæt kagen i køleskabet i en time.
Ganachen:
- Varm piskefløden op til kogepunktet i en kasserolle.
- Tag den fra vamen og hæld chokoladen og vanillepulveret i. Pisk indtil chokoladen er helt opløst og blandingen er glat.
- Hæld ganachen over den kolde kage og sæt den tilbage i køleskabet - helst til næste dag.