Horiatiko psomi (Bondebrød)

På Kreta bages dette lækre brød i en udendørs brændeovn. Herhjemme må vi bruge ovnen eller grillen:

  • 1/2 pk gær
  • 2 tsk groft salt
  • 1/2 dl græsk olivenolie
  • 6 dl håndvarmt vand
  • 125 g majsgryn
  • 800 g hvedemel
  • Rør gær, salt, olie og vand sammen.
  • Tilsæt majsgryn og mel, til konsistensen er passende, men endelig ikke for fast.
  • Kom lidt mel på hænderne og ælt dejen igennem. Læg den i skålen, og lad den hæve, tildækket, i mindst 2 timer.
  • Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, og del den i to. Form til runde brød, og lad dem efterhæve ca. 1 time.
  • Sæt brødene i ovnen eller på grillen, helst på bagesten, og ellers på bageplade med bagepapir ved 275 grader i små 15 minutter, sluk for ovnen, og lad brødene stå i ca. 20 minutter i den slukkede ovn.