Milópitta (Æbletærte)

Dejlig og nem æbletærte, som kan serveres som den er, eller med en klat flødeskum eller vanillleis.
- 100 g + 2 spsk blødt smør
- 60 g + 60 g rørsukker
- 1 æggeblomme og 2 æggehvider
- 180 g mel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 6 store æbler
- Saften af 1/2 citron
- 1/2 tsk kanel
- 1 kop korender eller rosiner
- Pisk æggeblommen med 60 g sukker og rør 100 g smør i
- Rør mel, bagepulver og salt i til en fast dej
- Kom bagepapir i / Smør en tærteform (ca. 26 cm), og kom dejen i, prik den med en gaffel, og bag den ved 180 gr i 15 min.
- Køl bunden af
- Lav en blanding af 60 g sukker, citronsaft, kanel og korender
- Skræl æblerne, skær dem i både og kom dem i citronsaft blandingen
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i æblerne
- Kom æblefyldet på bunden, og fordel 2 spsk smørklatter ovenpå
- Bag tærten i ca. 25 min. til den er gylden