Gyros souvláki (Gyros souvlaki)

Souvlaki er noget af det mest populære fastfood i Grækenland. Krydret kød, sammen med cremet tzatziki, frisk salat, solmodne tomater og friske rødløg og pakket ind i et tykt blødt og grillet pitabrød. "What's not to like"!
Og så lige for opklaringens skyld: I Grækenland kaldes al fastfood, der er pakket ind i et pitabrød, for souvlaki. Så selvom souvlaki egentlig betyder "kød på en pind", så skal man, på gaden, f.eks. bestille "Souvlaki with chicken gyros":

  • 1/4 kop græsk olivenolie
  • 1/4 kop citronsaft
  • 3 spsk græsk yoghurt
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1/3 kop hakket rødløg
  • 2 fed mosede hvidløg
  • 1 1/2 tsk græsk oregano
  • 1 tsk græsk timian
  • 1 tsk stødt koriander
  • Groft salt og peber
  • 1 kg kyllingbryst i strimler
  • Pisk alle ingredienserne (undtagen kyllingen) til en marinade
  • Hæld marinaden i en pose, og kom kyllingstrimlerne i
  • Luk posen godt, og læg den i køleskabet i et døgns tid
  • Grill stykkerne i 3 - 4 min. på hver side, indtil de er gennemstegte