Tabbouleh (Bulgursalat)

Der findes rigtig mange versioner af den oprindelig tyrkiske tabbouleh. Den her synes jeg er speciel god, fordi bulguren, som i sig selv er ret smagsneutral, får et lækkert pift af tomat.
  • 2 dl bulgur
  • 4 spsk + 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1/2 l vand
  • 1/2 bouillonterning
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 1 rødløg i tynde både
  • 1/2 agurk i grove stykker
  • 125 g sukkerærter i stykker
  • 125 g små tomater i både
  • 1/2 kop udstenede kalamata oliven i halve
  • 125 g feta
  • 1 spsk frisk eller tørret oregano

  • Steg bulguren forsigtigt et par minutter i olie og tomatpuré. Rør ofte!
  • Tilsæt vand og bouillon og kog bulguren i ca. 20 min. til væden er fordampet og bulguren er cremet
  • Hæld citronsaft, salt og peber i, rør rundt og køl af
  • Hæld rødløg, agurk, sukkerærter, tomater og oliven ned til bulguren og rør godt rundt
  • Hæld salaten over på et fad, og læg en skive feta på toppen
  • Hæld olivenolie over og pynt med oregano