Arakás Laderós (Ærter i tomatsovs)

Ved servering kan man lægge en skive feta og et skvæt olie ovenpå, og drysse med lidt tørret (salat)krydderi.
  • 1/2 hakket rødløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 8 spsk olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk grofthakket bredbladet persille
  • 1 spsk grofthakket dild
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk groft salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber
  • 750 g ærter

  • Steg løg og hvidløg kort i olien
  • Hæld tomaterne i, og tilsæt persille, dild, sukker, salt og peber
  • Lad sovsen koge ind, under svag varme, i omkring 1/2 time
  • Flyt gryden og hæld ærterne i, og bland sovs og ærter godt
  • Afkøl i mindst 2 timer