Salates (Salater)
Arakás Laderós (Ærter i tomatsovs)
Ved servering kan man lægge en skive feta og et skvæt olie ovenpå, og drysse med lidt tørret (salat)krydderi.
- 1/2 hakket rødløg
- 1 fed finthakket hvidløg
- 8 spsk olivenolie
- 1 dåse flåede tomater
- 1 spsk grofthakket bredbladet persille
- 1 spsk grofthakket dild
- 1/2 tsk sukker
- 1/2 tsk groft salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 750 g ærter
- Steg løg og hvidløg kort i olien
- Hæld tomaterne i, og tilsæt persille, dild, sukker, salt og peber
- Lad sovsen koge ind, under svag varme, i omkring 1/2 time
- Flyt gryden og hæld ærterne i, og bland sovs og ærter godt
- Afkøl i mindst 2 timer